nieuws

Spar start uitrol Buurtwinkel 3.0 in Wageningen

Formules

WAGENINGEN – De Spar van ondernemer Eric Albers aan de Brinkmanlaan in Wageningen is woensdag als eerste overgegaan naar de generatie Buurtwinkel 3.0. Alle Spar-winkels gaan bij de eerstkomende verbouwing om naar dit format, waar brood het speerpunt is. Hiermee komt een einde aan de generatie Champions League.

Spar start uitrol Buurtwinkel 3.0 in Wageningen
Koos Groenewold

Dit zegt formulemanager Mariëlle Witjes van Spar Nederland bij de heropening van Spar Albers in Wageningen. Albers was acht jaar geleden de eerste ondernemer die omging naar wat later de Champions League ging heten.

Standaard
Witjes:  ‘Buurtwinkel 3.0 wordt de nieuwe standaard. De broodafdeling krijgt daarin een nog prominentere rol dan die al had. De hele winkel heeft het karakter van een authentieke dorpswinkel gekregen. De koven zijn voorzien van houten planken, zonder grote schreeuwende foto’s.’

Brede gangpaden
De gangpaden zijn breder gemaakt, door er stelling te schrappen. ‘Die ruimte wordt gecompenseerd door de overgebleven stellingen een plank hoger te maken. Verder is heel goed gekeken waar ruimte in de schappen gespaard kon worden, door misschien ergens een meter in te krimpen waar het niet echt nodig was.’

Brood
Spar is met een fair share van 167 de supermarktkampioen broodverkopen. Witjens: ‘Dat betekent niet dat we er zijn. We willen daarin nog beter worden. We hebben geprobeerd de broodafdeling een gevoel te geven dat je in een bakkerij bent. Daar maken de bakkers waarmee we samenwerken onderdeel van uit. Hun naam komt overal terug in de broodafdeling.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels