nieuws

Lidl opent bakkerij in 20 winkels

Formules

HUIZEN – Lidl heeft al in meer dan twintig filialen het nieuwe bake-off concept toegevoegd. De klant kan er terecht voor op de winkelvloer afgebakken grootbrood en kleinbrood.

Lidl opent bakkerij in 20 winkels

Het nieuwe bake-off-concept van Lidl staat al in meer dan twintig filialen, bevestigt woordvoerder Selma Nederhoed van Lidl in de nieuwste editie van Foodmagazine die vrijdag verschijnt. Hoewel de discounter nog altijd niet over een landelijke uitrol heeft besloten, neemt het aantal winkels waar grootbrood en kleinbrood in de winkel wordt afgebakken snel toe. Op basis van de snelle uitbreiding is het dan ook ondenkbaar dat Lidl niet doorzet met bake-off.

Testen

Lidl-woordvoerder Selma Nederhoed: ‘Het betreft nog altijd een test. We zijn nog steeds bezig om de juiste invulling te kiezen voor onze formule.’ De nieuwe bake- off-afdeling staat in onder meer Surhuisterveen, Muiden, Tilburg, Ommen, Zeewolde, Lelystad en Amsterdam. Lidl opent in april ook in de nieuwe winkel in thuishaven Huizen – naast het nieuwe hoofdkantoor – een bake-off afdeling.

Surhuisterveen

Surhuisterveen had in november 2010 de primeur. Brood is hier het absolute speerpunt met vers gebakken maïsbrood en meergranenbrood. In kleinbrood gaat het om stokbrood, koffiebroodjes, meergranenbroodjes, pistolets, croissants en chocoladebroodjes. De toevoeging heeft een grote impact op het winkelbeeld bij Lidl. De discounter voegt echter tevens de nodige kosten toe aan het discountconcept.

 

Abonnee worden op Foodmagazine? Klik dan hier.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels