nieuws

AH lanceert Bol.com afhaalpunten

Formules

ZAANDAM – Klanten van bol.com kunnen vanaf vandaag hun bestelling afhalen bij 59 Albert Heijn-winkels, waaronder alle AH XL-vestigingen en één vestiging in België.

AH lanceert Bol.com afhaalpunten
customertalk.nl

Dat meldt de marktleider in een persbericht. De service is het eerste zichtbare resultaat van de overname van bol.com door Ahold, afgelopen februari.

Overige winkels

De komende periode wordt bekeken of de afhaalpunten in de 59 winkels voldoen aan de wensen van klanten, maar nu staat al vast dat in de loop van volgend jaar een groot deel van de overige winkels van Albert Heijn ook een bol.com-afhaalpunt krijgen. AH-woordvoerster Anoesjka Aspeslagh: ‘De afhaalpunten zijn nu in 34 XL-winkels en 25 andere winkels. Dat zijn bewust compleet verschillende winkels: in de stad, buiten de stad, groot, klein en een winkel in Antwerpen. Zo kunnen we goed testen.’

Kasten

AH is nog bezig met de uitrol van speciale kasten voor de bol.com bestellingen die kunnen worden opgehaald bij de servicebalie. Aspeslagh: ‘Niet het hele bol.com assortiment is af te halen: de maximale afmetingen van een product zijn 50x50x170 cm. Koelkasten kunnen dus niet worden afgehaald. Bij het ingeven van een bestelling geeft het systeem automatisch de afhaaloptie indien de klant in de buurt van een van de deelnemende winkels woont.’ Op termijn wil Albert Heijn de nieuwe optie uitrollen naar vrijwel alle winkels, met uitzondering van de AH to go winkels.

Consumentengemak

‘Bij de samenwerking met andere winkelformules van Ahold staat consumentengemak centraal’, zegt managing director Daniel Ropers van bol.com tegen het blad RetailTrends. ‘Onze klanten kunnen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen bij Albert Heijn hun bol.com-bestelling oppikken, doordeweeks en in het weekend. De ruime openingstijden van Albert Heijn zijn een extra voordeel. Er zijn vestigingen tot tien uur ’s avonds open.’ Bestellingen voor 22:30 uur gedaan, liggen meestal de volgende dag na drie ’s middags in de winkel. Zodra de bestelling klaar ligt ontvangt de klant een e-mail. Artikelen kunnen binnen dertig dagen geretourneerd worden in de supermarkt.

Reageer op dit artikel