nieuws

Eerste Belgische AH in Brasschaat

Formules

ZAANDAM (update) – Albert Heijn opent in maart de eerste Belgische vestiging. Het betreft een franchisewinkel in Brasschaat, vlak over grens bij Breda.

Eerste Belgische AH in Brasschaat

Dat meldt de Belgische retailsite RetailDetail op basis van een persbericht van Ahold. Het betreft een bestaande winkel onder eigen naam van de ondernemers Nathalie en Marco van Ende. De winkel wordt door Albert Heijn vanuit het bestaande distributiecentrum in Tilburg beleverd. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een winkel volgens de Doorbraak-formule. 

Welvarende Nederlanders

Brasschaat staat bekend als een locatie waar veel welvarende Nederlanders wonen en ligt onder de rook van Antwerpen. Het wordt de eerste vestiging van Albert Heijn buiten de Nederlandse grenzen, al is de formule via ondernemer Gerard van Tweel wel actief op de Antillen. De uitbreiding past in de vorig jaar aangekondigde internationale strategie van moederconcern Ahold, waarbij onder meer naar buurlanden wordt gekeken.

Producten

Nathalie Van den Ende benadrukt dat de winkel veel Belgische producten zal verkopen. 'Het wordt een Belgische winkel, met Belgische producten. Ons gehakt zal als Belgische gehakt smaken, onze biefstuk zal op zijn Belgisch versneden zijn. Wij blijven ook de grote Belgische merken verkopen.' De familie Van Ende heeft ook nog een zaak in de Belgische gemeente Stabroek. Die winkel volgt later. 

Kantoor in Antwerpen

Albert Heijn opende in oktober een kantoor in Antwerpen, dat wordt bestierd door oud-regiomanager Harry Knoppert van AH. Eerder was er sprake van dat de eerste vestiging van AH in Antwerpen zelf zou komen, maar de voormalige GB-supermarkt werd door Delhaize opgepikt.

Reageer op dit artikel