nieuws

AH Extra mager vlees wint prijs

Formules

DEN HAAG – Extra mager vlees van Albert Heijn heeft dit jaar de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 gewonnen. Dit vlees bevat 30 procent minder vet dan andere magere vleessoorten.

AH Extra mager vlees wint prijs

Extra mager vlees mag een jaar lang het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2010 dragen. Dit maakte het Voedingscentrum dinsdag bekend tijdens het 10-jarig jubileum van het instituut. Andere genomineerden voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 waren Groenten en peulvruchten met 0 procent toegevoegd zout van Hak, Kips’ Dora Magere Boterhamworst van Zwanenberg Food Group en Lassie Toverrijst Extra van Grupo SOS Nederland.

Tevreden jury

De jury is tevreden over de kwaliteit van de inzendingen. ‘Er is voldoende aandacht voor meer vezels en minder verzadigd vet, calorieën en zout.’ Het is volgens de jury opvallend dat bedrijven steeds vaker kijken hoe zij hun bestaande producten kunnen verbeteren.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Minder suiker in zuivelproducten en fruitdranken van Friesland Campina Benelux en Danoontje Verse Magere Drinkyoghurt.

 

 

Reageer op dit artikel