nieuws

Heineken zet Russische fabriek te koop

Fabrikanten 1755

MOSKOU – Heineken wil af van een fabriek in de Russische stad Kaliningrad waar de productie al sinds begin dit jaar stil ligt.

Heineken zet Russische fabriek te koop

De bierbrouwer zegt voorlopig geen verbetering te voorzien in de marktomstandigheden in Rusland, waar de vraag door strengere regels en een slechte economische situatie al geruime tijd onder druk staat.

Investeren in andere projecten

De verkoop van de fabriek in Kaliningrad, een Russische exclave die ligt ingeklemd tussen Polen, Litouwen en de Oostzee, moet volgens Heineken minstens 250 miljoen roebel (€ 3,7 miljoen euro) opleveren. Dat geld wil het bedrijf naar eigen zeggen investeren in andere projecten, zo meldt het ANP.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels