nieuws

Bols krijgt zeggenschap over Passoã

Fabrikanten 833

AMSTERDAM – Lucas Bols praat met het internationale drankenconcern Rémy Cointreau over de oprichting van een joint venture rond diens likeurmerk Passoã.

Bols krijgt zeggenschap over Passoã

Dat maakte de beursgenoteerde jenever- en likeurmaker donderdag bekend. Rémy Cointreau brengt bij succesvolle afronding van de gesprekken alle activiteiten en merkrechten rond Passoã in. Bols levert werkkapitaal en ‘kennis van de likeur- en cocktailsector’, aldus het bedrijf. Bols krijgt de financiële en operationele zeggenschap over de joint venture. De transactie wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Bols ziet Passoã als goede aanvulling

Bols noemt Passoã in een toelichting een ‘onmisbaar ingrediënt’ in verschillende cocktails, dat bovendien wereldwijd wordt gebruikt. Daarmee is het volgens het bedrijf een goede aanvulling op de merken die Bols zelf al internationaal verkoopt. Bols maakt naast onder meer jenever, gin en wodka 39 verschillende likeuren, waarmee het buiten de Verenigde Staten marktleider is. Die drankjes worden zowel aan de cocktailindustrie als aan consumenten verkocht.

Passoã hoort bij bestverkochte likeurmerken in Nederland

Passoã behoort in Nederland tot de beste verkopende likeurs. Het product wordt gemaakt met behulp van passievrucht. Het merk werd oorspronkelijk halverwege de jaren tachtig gelanceerd door de fabrikant en acht jaar later wereldwijd op de markt gebracht.

Reageer op dit artikel