nieuws

Van Drie steekt geld in noodlijdend Struik

Fabrikanten 2759

VOORTHUIZEN – Soepmaker Struik Foods Europe krijgt een kapitaalinjectie van de familie Van Drie.

Van Drie steekt geld in noodlijdend Struik

Daarmee is Struik voorlopig uit de financiële zorgen. De familie achter het kalfsvleesbedrijf en Struik gaan ook een strategische samenwerking aan. Om hoeveel geld het gaat is op dit moment niet duidelijk. Struik zat de afgelopen jaren in zwaar weer door een tegenvallende overname en een geschil met een leverancier.

 

Nederland, België, Duitsland en de UK

De balans wordt in ieder geval dusdanig versterkt, dat ook banken weer bereid zijn langlopende kredieten te verstrekken aan het soepbedrijf. Struik heeft zo’n vijfhonderd mensen in dienst in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het in 1950 opgerichte voedingsmiddelenbedrijf is goed voor een jaaromzet van rond de €200 miljoen.

Onderzoek naar samenwerking

Het personeel is donderdag over de komst van de nieuwe aandeelhouder ingelicht. Het is niet duidelijk wat de verandering voor de werknemers zal betekenen. Beide families onderzoeken of er verdere samenwerking en combinaties op markten en productgroepen mogelijk zijn. Er is nog toestemming voor de transactie nodig van de mededingingsautoriteiten in de belangrijkste landen waar Struik Foods actief is.

Reageer op dit artikel