nieuws

Danone betaalt miljarden voor overname

Fabrikanten 1591

PARIJS – De Franse voedselfabrikant Danone, de grootste producent van yoghurt ter wereld, koopt de Amerikaanse producent van sojamelk en andere biologische voedingsmiddelen WhiteWave Foods.

Danone betaalt miljarden voor overname

Dat werd donderdag bekendgemaakt. Het is de grootste overname van Danone sinds 2007.

Danone betaalt 10 miljard dollar

Het Franse concern heeft zo’n 10 miljard dollar (circa 9 miljard euro) over voor WhiteWave, dat bekend is van merken als Alpro en Silk. Dat komt voor aandeelhouders neer op 56,25 dollar per aandeel, 19 procent meer dan de slotkoers van WhiteWave Foods op woensdag. Inclusief schuld komt de transactie neer op circa 12,5 miljard dollar. Danone financiert de overname met nieuwe leningen.

Stap naar biologische voedingsmarkt

Danone verwacht dat de deal zo’n 300 miljoen dollar zal toevoegen aan de operationele winst in 2020. Het concern zet nu een extra stap in de steeds populairder wordende biologische voedingsmarkt. De aandeelhouders van WhiteWave stemmen naar verwachting in het derde kwartaal over de overname. Het is de bedoeling dat topman Gregg Engles van het bedrijf een plek krijgt in het bestuur van Danone.

Numico was grootste overname

De grootste overname van Danone ooit was die van het Nederlandse Numico in 2007. Destijds werd er voor die voedingsmiddelenproducent 12,3 miljard euro betaald.

Reageer op dit artikel