nieuws

Loterijen gaan verder als Nederlandse Loterij

Fabrikanten 1044

DEN HAAG – De Staatsloterij en De Lotto gaan verder onder de naam Nederlandse Loterij. Nadat eerder dit jaar al de handtekeningen weden gezet onder de overeenkomst voor het samengaan, werd de nieuwe naam maandag bekendgemaakt.

Loterijen gaan verder als Nederlandse Loterij
Diefstal van Lotto- en Totoformulieren komt vaker voor.

Onder de nieuwe entiteit vallen de kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Topman Frans van Steenis benadrukte wederom dat de loterijorganisatie door de fusie is opgewassen tegen de concurrentie. Door de nieuwe wet Kansspelen op Afstand (KOA) wordt deze markt straks ook voor buitenlandse (online)aanbieders opengesteld. Hierdoor zal volgens de loterijorganisatie veel gaan veranderen in de kansspelmarkt.

Nederlandse Loterij een van twee grootste

Door de fusie blijven in de Nederlandse loterijmarkt twee grote organisaties over. Naast de Nederlandse Loterij is de Goede Doelenloterij, met onder meer de Postcodeloterij en de Vriendenloterij, de tweede organisatie.

Reageer op dit artikel