nieuws

Nederlandse Banketgroep in Franse handen

Fabrikanten 2777

TILBURG – De Nederlandsse Banketgroep, onder meer bekend van het merk Buys, komt in Franse handen. Bedrijvenopkoper Qualium Investissement zou het bedrijf voor zo’n €200 miljoen overnemen.

Nederlandse Banketgroep in Franse handen

Banketgroep produceert behalve Buys ook veel private label op het gebied van stroopwafels en eierkoeken en is ook eigenaar van de Kanjers-koeken zoals die in automaten te vinden zijn.

Derde grote transactie in bakkerijsector

Qualium was eerder in de race voor de overname van Continental Bakeries, maar werd daar afgetroefd door de private equitytak van Goldman Sachs. De overname van Banketgroep is daarmee de derde grote transactie in de Nederlandse bakkerijsector in korte tijd. Recent werd ook al bekend dat Bakkerij Borgesius concurrent Bakkersland overneemt van Parcom.

Bakkerijgroep goed voor omzet van €107 miljoen

Banketgroep heeft zes productiefaciliteiten in Nederland met vierhonderd werknemers die jaarlijks 200 miljoen consumentenverpakkingen produceren. De omzet in 2015 bedroeg €107 miljoen en kwam voor meer dan de helft uit het buitenland. Vooral Groot-Brittannië is een grote afzetmarkt voor de koekproducten.

Qualium is al eigenaar van een grote koekfabrikant

Voor Qualium past de overname binnen de onderneming. De investeerder is ook eigenaar van de grote huismerkkoek-fabrikant Biscuit Poult in Frankrijk. Banketgroep was al langer in handen van investeerders. De verkopende partij is Gilde Equity Management, dat een belang heeft van 68 procent in Banketgroep.

Grootste private labelproductent

Qualium voegt de nieuwe aankoop samen met de al bestaande dochter, zo laat de onderneming in een persbericht weten. ‘Door de fusie die Qualium tot stand heeft gebracht wordt de groep Europa’s grootste producent van private label koek en banket’, zo schrijft het bedrijf.

Complementaire groeistrategieën beide bedrijven

‘De Poult en Banketgroep combinatie wordt de Europese leider in private label koek en banket. Door de complementaire groeiperspectieven van beide bedrijven zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet en worden we in staat gesteld de internationale groeistrategieën van onze klanten te ondersteunen. Ik ben enthousiast over deze nieuwe bladzijde in de geschiedenis van onze groep’, zegt Mehdi Berrada, CEO van Poult.

Fusie versnelt de internationale ontwikkeling

De fusie tussen Poult en Banketgroep zal onze groei versnellen en onze internationale ontwikkeling, met name in de Zuid-Europese landen, versterken. Het past naadloos in onze Europese groeiambitie.”, zegt Banketgroep CEO Kees Krikke

Reageer op dit artikel