nieuws

‘Unilever doet bod op shampoomaker’

Fabrikanten 1458

ROTTERDAM – Het Nederlands-Britse Unilever heeft een bod uitgebracht op de Amerikaanse shampoomaker Vogue International. Dit bedrijf is vooral bekend van het merk OGX.

‘Unilever doet bod op shampoomaker’

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters op basis van niet bij name genoemde bronnen. Ook rivalen Henkel en L’Oréal zouden interesse hebben in het Amerikaanse bedrijf. De waarde van de over te nemen onderneming zou tussen de 2,5 tot 3 miljard dollar. Vogue International is voor 49 procent in handen van investeringsmaatschappij Carlyle.

Biedingsstrijd rond Wella
De overname zou passen in de strategie van Unilever om verder te groeien in persoonlijke verzorging. De competitie op deze winstgevende markt is echter groot. Zo was er vorig jaar een biedingsstrijd rond het haarmerk Wella van Procter & Gamble. Uiteindelijk greep Henkel naast deze overname en kwam Wella terecht bij Coty.

Geen commentaar
Volgens Reuters waren de meeste partijen niet direct bereikbaar voor commentaar over het overnamegerucht. Henkel en Carlyle zagen af van de mogelijkheid vragen van het persbureau te beantwoorden.

Reageer op dit artikel