nieuws

Twee grootaandeelhouders weg bij Plukon

Fabrikanten 1759

WEZEP – Twee van de vijf grootaandeelhouders in vleesconcern Plukon verkopen hun belang. Twee andere eigenaren nemen dit belang over.

Twee grootaandeelhouders weg bij Plukon

Aandeelhouders Gilde en Agrifirm hebben dinsdag bekendgemaakt dat zij uit Plukon stappen, zo meldt Het Financieele Dagblad. De Heus en de Duitse EW-Group zijn de kopers van het pakket. Daarmee zijn er nog drie grootaandeelhouders over binnen het vleesconcern. Het management onder leiding van Peter Poortinga heeft ook nog een belang van 25 procent.

Vier tot zes jaar
Volgens de krant is het terugtreden van Gilde en Agrifirm verrassend, omdat de vijf leden van het consortium vorig jaar nog hebben toegezegd hun pakket niet te zullen verzilveren. Ze zouden voor een periode van vier tot zes jaar aandeelhouder blijven. In de nieuwe situatie heeft geen van de aandeelhouders een meerderheidsbelang. Plukon is onder meer bekend van het merk Friki en van de productie van kipproducten onder private label.

Plukon
Plukon won eerder dit jaar in zijn eigen categorie de Industributietrofee.

Reageer op dit artikel