nieuws

Overname Palm zonder banenverlies

Fabrikanten 1223

LIESHOUT – De overname van het Belgische Palm door het Nederlandse Bavaria gebeurt in principe zonder dat dit ten koste gaat van de werkgelegenheid.

Overname Palm zonder banenverlies

‘De brouwerijen blijven in België en ze blijven ook open. In principe verdwijnen er geen banen, al kan er her en der best een dubbelfunctie zijn’, vertelt Jan-Renier Swinkels van Bavaria in een interview in Het Financieele Dagblad. Het is vooral de bedoeling met de merken van Palm internationaal te gaan groeien. ‘De rest van West-Europa, Frankrijk, Italië. In de Verenigde Staten zien we goede mogelijkheden voor Rodenbach. Daar gaan we de komende maanden hard aan werken.’

Groeien in België
Daarnaast denkt Bavaria door de overname zelf te kunnen groeien in België. Swinkels: ‘Ik wil Swinckels graag meer verkopen in Antwerpen en aan de Belgische kust. En Belgen zijn gek op trappistenbieren zoals La Trappe. En alcoholvrij bier.’ Zelfs voor het Bavaria-pils ziet hij kansen. ‘Ik sluit dat niet uit. In de grensstreek doen we het al, maar daar wonen veel Nederlanders.’

Overname Palm pas het begin
Het was voor Bavaria een nieuwe ervaring om zo’n partij over te nemen. ‘Ik zal je zeggen dat ik het heel spannend vond om te vragen of we Palm mochten overnemen. Net als de eerste keer dat je tegen een meisje zegt dat je haar leuk vindt. Dat was oktober vorig jaar. Aan het begin van dit jaar waren we echt in gesprek’, aldus Swinkels. De overname van Palm vormt echter past het begin. ‘Dit zal zeker niet de laatste overname zijn. Ik wil wel even een pauze nemen om de mensen hier in Steenhuffel en in Lieshout de kans te geven op adem te komen.’

Reageer op dit artikel