nieuws

Bavaria zoekt groei door overnames

Fabrikanten 1559

LIESHOUT – De Nederlandse bierbrouwer Bavaria wil het groeitempo aanzienlijk opschroeven. Daartoe gaat het familiebedrijf voor het eerst op zoek naar fusies en overnames.

Bavaria zoekt groei door overnames

Dat zegt directievoorzitter Jan-Renier Swinkels van Bavaria in een vraaggesprek met Het Financieele Dagblad. ‘Dat is nieuw voor ons, maar we vinden dat we er aan toe zijn. Daarbij doet hij geen uitspraken over mogelijke kandidaten of de grootte van de oorlogskas bij Bavaria. Het moet ertoe leiden dat de omzet van de onderneming met dubbele cijfers gaat groeien. Afgelopen jaar nam deze met 5 procent toe tot €531 miljoen.

Niet wakker van monsterfusie
Swinkels ligt daarbij niet wakker van de monsterfusie tussen AB Inbev en SAB Miller. ‘Journalisten vragen vaak of wij daar last van krijgen, maar er blijven voldoende kansen. De ballen worden groter, maar daarmee ook de ruimte tussen de ballen. Het gaat om kansen zien en kansen pakken, zeg ik altijd’, zo stelt de directievoorzitter in het interview.

Buitenland steeds belangrijker
De nettowinst van Bavaria nam afgelopen jaar ook toe, van €25 naar €30 miljoen, waarbij het merk vooral internationaal steeds meer succes boekt. Daarbij is Swinkels trots op de hele Nederlandse bierindustrie. ‘We zijn na Mexico het grootste bierexporterende land. Nederland is hierin groter dan Duitsland, dat is toch wel bijzonder. We exporteren 14 miljoen hectoliter.’ Van de 5,8 miljoen hectoliter die Bavaria produceert gaat 65 procent naar het buitenland.

Reageer op dit artikel