nieuws

Goldman Sachs koopt toastjes van Haust

Fabrikanten 1071

AMSTERDAM – De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs neemt de Nederlandse fabrikant van onderleggers Continental Bakeries over.

Goldman Sachs koopt toastjes van Haust

Continental Bakeries is de fabrikant achter merken als Haust en Brinky, maar is ook actief bij de productie van private label voor onder meer Albert Heijn en Jumbo. Goldman Sachs doet de overname via zijn private equitytak en in samenwerking met investeerder The Silverfern Group. Verkopende partij is NPM Capital.

Groeistrategie
Continental Bakeries bracht de deal naar buiten zonder financiële details te noemen. Topman Ruud van Henten uitte zich positief over de nieuwe aandeelhouders: ‘Met hun steun zullen wij onze groeistrategie verder uitbouwen en onze marktpositie verder verstevigen.’ De overname moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders.

Lange geschiedenis
Bij Continental Bakeries werken ongeveer 1.550 mensen, verspreid over meerdere Europese landen. De bakkerij kent via zijn Deventer koek een rijke geschiedenis die terug gaat tot in de 16e eeuw. Tussen 1952 en 1971 was de onderneming onder de toenmalige naam Hooimeijer ook genoteerd aan de beurs van Amsterdam. In 2006 kwam Continental Bakeries in handen van NPM Capital.

Reageer op dit artikel