nieuws

Gilde neemt belang in Fruity Line

Fabrikanten 2836

OCHTEN – Investeerder Gilde Equity Management heeft een belang genomen in de Gelderse fabrikant van fruit- en groentesappen Fruity Line.

Gilde neemt belang in Fruity Line

Door de investering krijgt Fruity Line de mogelijkheid verder uit te breiden en zo mee te groeien met de markt voor verse sappen. ‘Wij hebben in Gilde een sterke financiële partij gevonden om verder te kunnen expanderen’, zegt directeur en mede-eigenaar Mark Bruijn in Het Financieele Dagblad.

I’m Veggie
Fruity Line komt uit Ochten in de Betuwe en bestaat sinds 2008. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van verse fruit- en groentesappen, kokoswater en smoothies die onder meer worden geleverd aan supermarktketens in heel Europa. Dit gebeurt onder meer onder merken als I’m Veggie, I’m Fruity en onder private label.

Nieuwe eigendomsverhouding
Het bedrijf boekt volgens de krant een jaaromzet van ongeveer €35 miljoen, waarbij in 2014 een nettowinst van €1,4 miljoen werd geboekt. Gilde neemt aandelen over van de twee oprichters van het bedrijf. Die blijven wel als directeur en aandeelhouders verbonden aan het bedrijf. Hoe de nieuwe eigendomsverhoudingen zijn en hoeveel geld Gilde in de onderneming pompt, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel