nieuws

NPM Capital haalt Hak uit de etalage

Fabrikanten

AMSTERDAM – Eigenaar NBM Capital haalt de fabrikant van groentenconserven Hak uit de etalage. De investeerder onderzocht sinds afgelopen zomer de opties voor de toekomst van het bedrijf.

NPM Capital haalt Hak uit de etalage
Hak

Dat bevestigt directeur Timo Hoogeboom van Hak tegenover Het Financieele Dagblad. Volgens de krant is er wel met verschillende kandidaten gesproken over een mogelijke overname. NPM Capital zelf ontkent overigens in hetzelfde artikel dat verkoop van het merk een optie was. ‘Verkoop was niet aan de orde. We hebben gezamenlijk onderzocht met welke partijen we de internationale groei van Hak het beste kunnen vormgeven’, zo wordt een woordvoerder geciteerd.

Status quo
Daarbij zou zijn gekeken naar een strategische partner voor het buitenland. Volgens Hoogeboom is sprake van een status quo. ‘We gaan door met elkaar.’ Dit betekent dat NPM eigenaar blijft en de onderneming met dezelfde distributeurs blijft werken. Die laatste groep heeft nu contracten voor de langere termijn ontvangen.

Groei door expansie naar Spanje
Hak heeft na een omzetdaling in 2014 afgelopen jaar weer de weg naar groei ingezet. De omzet nam met 4 procent toe tot €77,5 miljoen. Dit jaar moet dat verder groeien door expansie van het merk naar de Spaanse markt. Op dit moment boekt de fabrikant van groentenconserven nog het overgrote deel van zijn omzet in Nederland, België en een deel van Duitsland.

Flinke groei operationeel resultaat
De omzetdaling in 2014 was voor een belangrijk deel het gevolg van een strategische keuze. Zo werd het assortiment flink ingekrompen en werd afscheid genomen van de productie van private label. In 2015 groeide het operationele resultaat met 27 procent naar €10,1 miljoen. De nettowinst kwam uit op €46.000, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel