nieuws

Refresco gaat Punica en Lipton bottelen

Fabrikanten

HAMBURG – Het Nederlandse drankenconcern Refresco Gerber neemt de bottelarij van PepsiCo in Hamburg over. De komende tien jaar gaat het bedrijf daar producten van de merken Punica en Lipton afvullen voor het Amerikaanse concern.

Refresco gaat Punica en Lipton bottelen

Dat heeft Refresco Gerber vanmorgen bekendgemaakt. Refresco is al de grootste bottelaar van frisdranken en fruitsappen voor supermarktketens in Europa en voor A-merken. In Nederland is het bedrijf verder onder meer bekend van het bij kinderen populaire vruchtensappenmerk Wicky. Beide bedrijven doen geen uitspraken over de overnameprijs.

Past in de groeistrategie
De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de kartelwaakhond in Duitsland, past in de groeistrategie van Refresco Gerber. De onderneming is al enige tijd actief met het overnemen van fabrieken voor de productie voor derden. PepsiCo op zijn beurt zoekt naar kostenbesparingen door het bottelen van dranken uit te besteden.

Bedrijven werken al intensief samen
Het Amerikaanse concern is al één van de belangrijkste klanten voor het Nederlandse bedrijf. Onder meer Nederland, België en Luxemburg, alsmede Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië werken de beide ondernemingen al samen. PepsiCo heeft in Duitsland nog een tweede productielocatie, maar die blijft vooralsnog in eigen handen.

Snelle groei voor het Rotterdamse Refresco
Refresco Gerber is sinds vorig jaar beursgenoteerd. Tijdens het recente Industributiediner werd de onderneming uitgeroepen tot beste leverancier vers en private label. Het concern is de afgelopen jaren stevig gegroeid, met name dankzij overnames. Het huidige Refresco Gerber ontstond eind 2013, na een fusie tussen Refresco en het Britse frisdrankenbedrijf Gerber Emig. In 2014 haalde de onderneming een winst van 38,7 miljoen euro en een omzet van iets meer dan 2 miljard euro. De verkochte volumes stegen met iets meer dan 18 procent tot 6 miljard liter.

Reageer op dit artikel