nieuws

Nieuwe eigenaar voor King Cuisine

Fabrikanten

TILBURG – De Nederlandse fabrikant van maaltijden, dips en olijven King Cuisine heeft een nieuwe eigenaar. De Franse foodgroep Labeyrie Fine Foods heeft de onderneming overgenomen.

Verkopende partij is de Franse bakkerijgroep Menissez, dat tevens zijn Belgische dochteronderneming Père Olive verkocht. Laatstgenoemde is naar eigen zeggen de grootste leverancier van verse olijven in Europa, zo schrijft Just-Food. Over de overnameprijs worden geen uitspraken gedaan.

Gourmet snacking
‘Deze twee bedrijven zorgen ervoor dat Labeyrie Fine foods zijn positie in de markt voor gourmet snacking verder versterkt’, stelt een woordvoerder. De overnames zijn onderdeel van de strategie van het Franse bedrijf. King Cuisine was sinds 2012 in Franse handen. Daarmee moest de onderneming beter toegang krijgen tot de Europese supermarktketens.

Familie Stok
King Cuisine werd ooit opgericht door de familie Stok, die enkele jaren geleden de aandelen in het bedrijf verkocht.

Reageer op dit artikel