nieuws

Zes kandidaten voor overname Grolsch

Fabrikanten

AMSTERDAM – Zes partijen zouden nog in de race zijn voor de overname van Grolsch en zusterbrouwerij Peroni, twee drankenfabrikanten en vier investeerders.

Zes kandidaten voor overname Grolsch

Reuters meldt de namen van de Japanse bierbrouwer Asahi en Thai Beverage als de twee branchegenoten die door zijn naar de eindronde voor de overname van de twee merken die nu nog onderdeel uitmaken van SABMiller. Daarnaast noemt het internationale persbureau ook de private equity-investeerders Bain Capital en PAI Partners als deelnemer aan de definitieve overnamestrijd, evenals het Europese buyout-fonds EQT.

Jacobs Holding
De Belgische krant De Tijd voegt hier nog de naam van Jacobs Holding uit Zwitserland aan toe. Dit is het fonds van de familie die zijn geld grotendeels verdiende met cacao-fabrikant Barry Callebauts. Geen van de betrokken partijen wil overigens tegenover Reuters bevestigen dat men in de race is voor de overname van Grolsch en Peroni. Beide brouwerijen staan in de etalage vanwege de aanstaande megafusie tussen SABMiller en AB Inbev. De verkoop moet kartelwaakhonden in verschillende landen gunstig stemmen.

Shirtsponsor van Everton
Thai Beverage is eigenaar van het biermerk Chang, waarmee de onderneming hoofdsponsor is van de Engelse voetbalclub Everton. Voor Thai Beverage en voor Asahi geldt dat de overname hun positie op de Europese biermarkt aanzienlijk zou verstevigen. Voor de andere partijen betekent het vooral een investering die mogelijk later weer van de hand kan worden gedaan.

Reageer op dit artikel