nieuws

Greenyard Foods koopt Nederlands Lutèce

Fabrikanten

SINT-KATELIJNE-WAVER – Het Belgische agf-concern Greenyard Foods koopt de Nederlandse fabrikant van champignons in blik en glas Lutèce.

Greenyard Foods koopt Nederlands Lutèce
Lutece

Het Nederlandse bedrijf is volgens Greenyard Foods wereldmarktleider op het terrein van hoogwaardige champignons in onder meer blik en glas. De onderneming wordt verkocht door de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging. De overname moet nog worden goedgekeurd door de leden van die vereniging. Naar verwachting kan de overname de komende vijf maanden worden afgerond.

Twee productievestigingen
Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Lutèce heeft twee productievestigingen in Nederland, in Velden en in Horst. De 190 medewerkers van de onderneming zijn samen goed voor een omzet van ongeveer €100 miljoen. Lutèce levert aan retail en foodservice in zestig landen. De geschiedenis van de onderneming gaat ruim honderd jaar terug. Greenyard Foods is goed voor een jaaromzet van €3,9 miljard. De onderneming is actief met dochterbedrijven als Univeg (verse agf), Pinguin (diepgevroren agf) en Noliko (groente en fruit in blik).

Verboden prijsafspraken
De champignonsector kwam de afgelopen jaren verschillende keren in het nieuws vanwege mogelijke verboden prijsafspraken rond producten in blik. Het Nederlandse Prochamp en het Franse Bonduelle kwamen hierbij in 2014 een schikking overeen. In totaal ging het daarbij om een bedrag van €32 miljoen. Lutèce ontving geen boete van de Europese Commissie, omdat de onderneming de illegale afspraken had onthuld.

Reageer op dit artikel