nieuws

Grolsch trekt veel belangstelling

Fabrikanten

LONDEN – Een groot aantal partijen heeft belangstelling voor de overname van merken die de mogelijke fusie-onderneming AB Inbev/SABMiller wil afstoten, waaronder het Nederlandse Grolsch en het Italiaanse Peroni.

Grolsch trekt veel belangstelling

Dat melden verschillende media. Zo zou de voormalige topman van de Britse drankengigant Diageo, Paul Walsh, samen met investeerder TPG interesse hebben in Grolsch en Peroni. Daarnaast worden de Japanse brouwerij Asahi, het Spaanse Mahou-San Miguel en de investeringsfondsen KKR en Cinven genoemd als mogelijke kopers. Het is van de meeste partijen nog niet bekend of zij ook al een officieel bod hebben ingediend.

Waarde van Grolsch
De waarde van Grolsch wordt door analisten geschat op zo’n €268 miljoen. Dit is een stuk lager dan de €878 miljoen die SABMiller ooit betaalde voor de overname van het Nederlandse merk. Peroni heeft met een geschatte marktwaarde van €938 miljoen een aanzienlijk hogere waarde. De verkoop van de beide merken moeten kartelwaakhonden geruststellen die vrezen voor de effecten van de fusie tussen de biergiganten AB Inbev en SABMiller. Het Belgisch/Braziliaanse AB Inbev legt ruim €100 miljard neer voor de aandelen in SABMiller.

Reageer op dit artikel