nieuws

‘Heineken wil controle over Kingfisher’

Fabrikanten

BANGALORE – Heineken zou een meerderheidsbelang willen verwerven in het Indiase brouwerijconcern United Breweries. De Nederlandse brouwer heeft nu al een belang van ruim 42 procent in het bedrijf.

‘Heineken wil controle over Kingfisher’

Dat meldt Reuters op basis van bronnen. United Breweries is vooral bekend van het biermerk Kingfisher, dat ook internationaal op de markt is. Het bedrijf is marktleider in India. Volgens Reuters voert Heineken nu gesprekken met de lokale drankentycoon Vijay Mallya voor de overname van diens belang in United Breweries, waardoor de Nederlandse brouwer de controle over de overneming zou krijgen.

Geen commentaar
Volgens de bronnen zou de overdracht van de aandelen de komende jaren geleidelijk gebeuren. De geruchten zorgden ervoor dat de aandelen in United Breweries aan de beurs in India aan waarde wonnen. Heineken zelf wilde tegenover Reuters geen commentaar geven op het bericht. Een woordvoerder van de UB Group, de onderneming van Mallya, stelde dat er geen gesprekken lopen over verkoop van het belang in United Breweries.

Reageer op dit artikel