nieuws

Drie grote Coca-Cola bottelaars fuseren

Fabrikanten

LONDEN – Drie grote Europese bottelaars van Coca-Cola gaan fuseren. Gezamenlijk zijn ze de grootste onafhankelijke bottelarij van het frisdrankenbedrijf met activiteiten in dertien landen.

Drie grote Coca-Cola bottelaars fuseren

Dat meldt Reuters. Het nieuwe bedrijf, Coca-Cola European Partners, krijgt een jaaromzet van 12,6 miljard dollar en een ebitda van 2,1 miljard dollar. De drie partijen die samengaan zijn Coca-Cola Enterprises, Coca Cola Iberian Partners en de Duitse bottelarij-activiteiten van Coca-Cola.  Het nieuwe bedrijf krijgt een hoofdkwartier in Londen en een beursnotering in Amsterdam, New York en Madrid.

Besparingen
De fusie moet binnen drie jaar zorgen voor besparingen tussen de 350 miljoen en 375 miljoen dollar door efficiëntere productie, schaalvoordelen en kostenbesparingen.  Coca-Cola werkt in verschillende gebieden samen met onafhankelijke bottelarijen. Die kopen frisdrankextract in bij het bedrijf in Atlanta en zorgen dan lokaal voor het vullen en distribueren van de frisdrank.

Brock
John Brock van Coca-Cola Enterprises wordt de ceo van de nieuwe onderneming.

Reageer op dit artikel