nieuws

Overnamegerucht stuwt koers Diageo

Fabrikanten

LONDEN – Geruchten over een mogelijke overname van de Britse drankengigant Diageo stuwden de afgelopen dagen de beurskoers van de onderneming met zo’n 8 procent.

Overnamegerucht stuwt koers Diageo

De Braziliaanse miljardair Jorge Paulo Leman, onder meer grootaandeelhouder in biergigant AB Inbev, zou via het investeringsfonds 3G een overnamebod voorbereiden, zo melden de Braziliaanse media op basis van bronnen. Beide ondernemingen onthouden zich van publiekelijk commentaar op de berichtgeving.

Monstertransctie
Diageo is de fabrikant achter Johnnie Walker, Smirnoff en Guiness en heeft een geschatte marktwaarde van zo’n 44 miljard pond. 3G Capital was eerder dit jaar betrokken bij de monstertransactie ter waarde van honderd miljoen dollar waarbij Heinz en Kraft Foods werden overgenomen en samengesmolten.

AB Inbev
Een rondvraag van Financial Times langs beleggers en deskundigen wijst uit dat men daar de transactie voor mogelijk houdt, maar weinig mogelijkheden zien om deze op korte termijn terug te verdienen. Wel zijn de ogen gericht op AB Inbev, dat mogelijk een nieuwe overname voorbereidt. Het zou daarbij kunnen gaan om Grolsch-eigenaar SABMiller of mogelijk misschien zelfs een frisdrankengigant als PepsiCo of Coca-Cola.

Reageer op dit artikel