nieuws

Magnum Pint wint Gouden Wheel

Events 3255

GOUDA – De Magnum Pint is verkozen tot beste productintroductie van het jaar. Fabrikant Unilever nam hiervoor het Gouden Wheel of Retail in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gouda.

Magnum Pint wint Gouden Wheel

De jaarlijkse uitreiking van de Wheels of Retail, de belangrijkste prijs voor productintroducties in de supermarkt. Volgens de jury is het bekende Magnum-ijs in een beker de grote winnaar. Marc-Jan Kivits van Superunie reikte de prijs dinsdagavond uit aan het Unilever-team. Kivits onderbouwde de winst voor Magnum Pint door erop te wijzen dat retailers goede innovaties enorm waarderen als motor achter groei en om te veel focus op de p van promotie te voorkomen.

Winnaars van de Special Wheels

Het was niet de enige prijs die werd uitgereikt tijdens de bijeenkomst in de Lichtfabriek in Gouda met Kasper van Kooten als gastheer. Kees Rusius van Albert Heijn reikte het Special Wheel voor het Meest margetoevoegende product uit aan L’Or espresso capsules. Het Special Wheel voor het Meest margeverrijkende product ging naar Iglo Ping & Klaar-range.

Sprite wint Consumentenwheel

Koen van Berlicum van Jumbo reikte het Innovatiewheel uit aan Coca-Cola voor Finley-range. Joop Holla van GfK en Hans Feenstra van Nielsen maakten bekend dat Sprite (zonder suiker) het Consumentenwheel in ontvangst mocht nemen.

Alle Wheels of Retail op een rijtje

Appelmoes/appelcompote: Servero 100% Appelmoes
Babyproducten: De Kleine keuken baby koekjes
Bier: Heineken 0.0
Zoetwaren & Snacks biscuit en koek: Bolletje noten en granenrepen
Ontbijtproducten: Bolletje vezelrijk beschuit
Zuivel/zuiveldranken: Alpro Go On-range
Zoetwaren & Snacks droge snacks: Lay’s Mix-range
Diepvries maaltijden en componenten: Iglo Ping & Klaar-range
IJs: Magnum Pint
Diepvries snacks: Kwekkeboom Black Angus Bitterballen
Frisdranken: Finley-range
Warme dranken: L’Or espresso capsules
Haarverzorging: Andrelon zilver care

Meer over de Wheel of Retail in Distrifood van 19 mei. 

Foto's

Reageer op dit artikel