Tieners gepakt voor Jumbo-overval met bijlen

Tieners gepakt voor Jumbo-overval met bijlen
Foto: Shutterstock

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen heeft twee jongemannen opgepakt vanwege de overval op een vestiging van Jumbo in Groesbeek. Het personeel werd daarbij bedreigd met bijlen en een mes.

Volgens dagblad De Gelderlander betreft het jongens van respectievelijk zestien en achttien jaar oud. Zij zouden onderdeel zijn geweest van een groep van vier jongemannen die op vrijdagavond 9 november de Jumbo aan De Meent in Groesbeek binnendrongen. De daders waren gekleed in donkerkleurige trainingspakken en droegen maskers. Onder bedreiging met bijlen en een mes werd het personeel gedwongen op de grond te gaan liggen.

Jacht op andere twee overvallers gaat door

De politie denkt met het arresteren van het duo de helft van de daders te pakken te hebben. De jacht op de andere twee overvallers gaat door. Bij de twee die nu zijn opgepakt is huiszoeking gedaan en zijn zaken in beslag genomen.

Reeks overvallen in Nijmegen en omgeving

De regio Nijmegen werd de laatste weken getroffen door een golf aan overvallen. De politie vermoedt dat er sprake is van een dadergroep die een reeks overvallen op hun naam hebben. In Nijmegen werd onder meer een geruchtmakende overval op een vestiging van Jan Linders gepleegd.

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.