nieuws

Eindhoven: supers mogen stunten met bier

Branche & Bedrijf

EINDHOVEN – Het heeft weinig zin om het stunten met bierprijzen in supermarkten aan banden te leggen.

Eindhoven: supers mogen stunten met bier

Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad in Eindhoven. Daarmee keert de raad zich tegen de wens van het college van B&W.

Moeilijk
Wethouder Lenie Scholten lanceerde recentelijk het plan om diepe kortingsacties met bier door supermarkten te verbieden. Dit om alcoholmisbruik door jongeren tegen te gaan. Uit cijfers blijkt dat het aantal comazuipers dat bij de Eindhovense ziekenhuizen binnenkomt, de afgelopen jaren meer dan verdrievoudigd is. Volgens de meeste fracties is de door B&W voorgestelde maatregel  moeilijk te handhaven. En ook al wordt er gestunt met prijzen, alcohol in de supermarkt blijft relatief goedkoop, aldus de raadsleden. Er ligt namelijk ook veel bier en wijn van goedkope b-merken in de schappen.


Happy hours

De politiek kan zich wel vinden in de aanpak van happy hours in de horeca. Al is een aantal partijen nog wel sceptisch of horeca-ondernemers zich ook aan die regels gaan houden. Sinds dit jaar is er een nieuwe drank- en horecawet, die gemeenten meer ruimte geeft om alcoholmisbruik aan te pakken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels