nieuws

Eerste kerstdag taboe voor supers

Branche & Bedrijf

DOETINCHEM – Op eerste kerstdag moeten supermarkten hun deuren gesloten houden. Dat is de mening van de meeste bezoekers van Distrifood, zo bleek uit een poll op de website.

Eerste kerstdag taboe voor supers

Met de stelling “op eerste kerstdag mag iedere supermarkt de deuren openen” was 75 procent van de respondenten het niet eens. 15 procent had er geen enkel probleem mee wanneer supermarkten op de eerste dag van het kerstfeest hun producten verkopen. De overgebleven 10 procent was van mening dat de leiding van een supermarkt weliswaar zelf mag beslissen, maar ziet het liever niet gebeuren. In totaal reageerden 365 personen.

Jumbo Euroborg

De Jumbo in de Euroborg was vorig jaar voor het eerst open op eerste kerstdag. Waarschijnlijk zal de supermarkt ook dit jaar open zijn op de feestdag, aangezien het volgens de leiding van de supermarkt wat betreft omzet en aantal bezoekers een groot succes was. De winkel in het Groningse stadion zal in 2010 ook voor het eerst open zijn op eerste paasdag.

Reageer op dit artikel