artikel

2 Brüder trekt met topkok Nederlandse klanten

Branche & Bedrijf 1720

VENLO – Supermarkt Die 2 Brüder von Venlo wil beter laten zien wat ze Nederlandse klanten kunnen bieden. Een van de initiatieven hiertoe is een samenwerking met de regionaal bekende kok Nicky van de Beuken. Deze heeft voor de feestdagen tien gerechten op culinair topniveau uitgedacht die door een gemiddelde thuiskok makkelijk te bereiden zijn. – Supermarkt Die 2 Brüder von Venlo wil beter laten zien wat ze Nederlandse klanten kunnen bieden. Een van de initiatieven hiertoe is een samenwerking met de regionaal bekende kok Nicky van de Beuken. Deze heeft voor de feestdagen tien gerechten op culinair topniveau uitgedacht die door een gemiddelde thuiskok makkelijk te bereiden zijn.

2 Brüder trekt met topkok Nederlandse klanten
Foto: Die2

Een imagoprobleem wil Ed Ramaekers, algemeen directeur van Die 2 Brüder, het niet noemen. Maar feit is dat veel Venlonaren zijn winkel beschouwen als Duitse supermarkt met koffie en frisdrank. ‘Onze klanten weten wel dat we meer zijn dan dat, maar er zijn genoeg mensen die over het algemeen niet bij ons komen. Die vinden de drukte lastig of laten ons om praktische redenen links liggen. Met een actief marketingbeleid willen we meer attentie van Venlose consumenten.’

Samenwerking van Van de Beuken min of meer toevallig

In dat kader is Ramaekers nu een samenwerking aangegaan met de 28-jarige topkok Nicky van de Beuken. Hij won in 2010 het Glazen Kalf, de prijs voor het beste gerecht met kalfsvlees. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen restaurant in Venlo, Chez l’Hêtre. ‘Ik vind hem echt een topper’, zegt Ramaekers. ‘De samenwerking met hem is min of meer toevallig met hem tot stand gekomen. Ik heb hem ooit een keer kunnen helpen met het opstarten van iets. Toen we hier het idee kregen om iets culinairs te doen, heb ik gevraagd of het iets voor hem was.’

Tien bijzondere gerechten op topniveau

Het resultaat zijn tien bijzondere gerechten voor de feestdagen op ‘culinair topniveau’, die door thuiskoks prima te bereiden zijn. Vanaf aanstaande maandag zijn de recepten en de ingrediënten prominent terug te vinden in de Venlose zelfstandige supermarkt. Op sfeerborden, in proeverijen en met speciale aanbiedingen wordt de aandacht van de klant gevestigd op de feestdagenrecepten.

Bietensoep met verse gamba’s

Het is voor Die 2 Brüder de eerste keer dat de samenwerking met een kok is gezocht. Volgens Ramaekers is het een logische keuze. ‘Het is iets van deze tijd dat mensen thuis op culinair gebied aan de slag willen gaan. Ze maken hun eigen feestje in de keuken en willen iets meer dan een pan aardappelen.’ Tussen de recepten die Van de Beuken samenstelde met het assortiment van Die 2 Brüder prijkt dan bijvoorbeeld ook een bietensoep met verse gamba’s. ‘Dat moet je weten, maar ook durven. Als chef-kok is het een uitdaging om bijzondere smaakcombinaties te vinden. Daar laat ik anderen graag van meeproeven’, aldus Van de Beuken zelf.

Content met de ontwikkelingen

Hoewel Die 2 Brüder klanten uit thuisstad Venlo nog meer aan zich wil binden, zegt Ramaekers over de gehele linie content te zijn met de ontwikkelingen bij zijn winkel. ‘Het kan altijd beter, maar we zijn prima tevreden.’ En hoewel Duitse klanten de winkel nog altijd in groten getale weten te vinden, is stilzitten en achterover leunen er echter niet bij.  Ramaekers: ‘De wereld verandert en wij moeten meeveranderen.’

Niet bijten met Beej Benders

Van buurman Beej Benders, het verspaleis van Geert Benders dat vorig jaar aan de andere kant van het plein zijn deuren opende, zegt Ramaekers vooralsnog geen last te hebben. ‘Net als onze winkel is ook Beej Benders een leuk concept. Voor zover ik kan overzien vullen we elkaar mooi aan en bijten we  elkaar niet. Zo’n winkel zorgt natuurlijk toch voor wat extra klandizie voor de Venlose binnenstad, dus dat is altijd goed. Bovendien verschillen de winkels. Benders is gericht op vers, wij zijn meer een supermarkt met alles in huis.’

Reageer op dit artikel