nieuws

Investeerder koopt garnalenbedrijf Klaas Puul

Assortiment 3579

VOLENDAM – H2 Equity Partners uit Amsterdam heeft een meerderheidsbelang genomen in de Volendamse garnalenverwerker Klaas Puul.

Investeerder koopt garnalenbedrijf Klaas Puul

Dat maken de partijen bekend in een gezamenlijke verklaring. De onderneming was tot nu toe een familiebedrijf. De familie Mooijer houdt wel een minderheidsbelang in de onderneming, een van de grootste garnalenverwerkers van Nederland. Ook de nieuwe topman Maiko van der Meer en financieel topman Sander van den Berg krijgen een belang in het bedrijf. Welk bedrag met de overname gemoeid is en hoe de aandelenverhouding precies ligt, is niet bekendgemaakt.

Geen opvolging in de familie bij Klaas Puul

Daarmee komt Klaas Puul toch nog in andere handen. Vorig jaar mislukte een verkoop aan investeerder Bencis Capital Partners nipt. Evert Mooijer, huidige eigenaar: ‘Klaas Puul heeft nog veel onbenut potentieel, maar er is geen opvolging in de familie om dit potentieel te realiseren. Samen met H2 Equity Partners willen wij dit potentieel realiseren om daarmee een nog betere partner voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te zijn.’

Omzet van Klaas Puul bijna €200 miljoen

De onderneming werd in 1968 opgericht en is uitgegroeid tot een onderneming met 3500 werknemers, een omzet van ruwweg €200 miljoen en productielocaties in vijf landen. De meeste werknemers zijn actief in een twee jaar geleden geopende garnalenpellerij in het Marokkaanse Tanger. Naar eigen zeggen heeft Klaas Puul een ‘gezonde winstgevendheid’.

Oerlemans andere deelneming van H2 Equity Partners

De nieuwe meerderheidseigenaar heeft kantoren in Amsterdam en Londen en is actief in verschillende branches. Klaas Puul is niet de eerste deelneming in de levensmiddelenwereld. H2 Equity Partners is ook betrokken bij groente- en fruitverwerker Oerlemans . Ook had de investeerder in het verleden een deelneming in de Belgische horecaketen Lunch Garden.

Reageer op dit artikel