nieuws

Borgesius neemt Bakkersland over

Assortiment 6514

STADSKANAAL – Bakkerij Borgesius neemt alle aandelen Bakkersland over van investeerder Parcom Capital.

Borgesius neemt Bakkersland over
De vestiging van Borgesius in Leeuwarden. Foto: Google streetview

De bakkerijen Borgesius en Bakkersland gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland maakten de bedrijven maandagmiddag bekend. Financiële details over de transactie werden niet openbaar gemaakt.

Twintig bakkerijen

De nieuwe entiteit heeft door heel Nederland twintig bakkerijen, die werk bieden aan meer dan tweeduizend mensen. Topman Chris Deen van Bakkersland: ‘Mooie stap voor iedereen waarbij onder meer kennis, technologie en producten over en weer worden gedeeld.’

Supermarktketens

De gecombineerde bakkerijorganisatie levert onder meer brood aan grote Nederlandse supermarktketens. Ook enkele Europese winkelbedrijven worden door de combinatie bediend. De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouders.

Verrast

Begin januari bracht Bakkerswereld het nieuws al naar buiten dat er gesprekken werden gevoerd tussen Borgesius en Bakkersland. Een eventuele overname door Borgesius zou Henk van Beers van de CNV toen nog verrassen.

Grootste speler

Bakkersland is momenteel al de grootste speler in de bakkerijsector met 15 bakkerijen. Het bedrijf is eigendom van investeerder Parcom, dat ook Uniekaas in het portfolio heeft. Bakkerij Borgesius is veel kleiner, het in 1895 opgerichte familiebedrijf heeft vijf vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem. De laatste twee nam Borgesius in 2008 al over van Bakkersland. Borgesius bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafé en The Bread Office.

Reageer op dit artikel