nieuws

Borgesius wil Bakkersland kopen

Assortiment

AMSTERDAM – De markt voor brood gaat mogelijk consolideren. Borgesius praat met het grotere Bakkersland over een overname.

Borgesius wil Bakkersland kopen

Dat meldt Bakkerswereld op basis van diverse bronnen. In welk stadium deze verkeren is nog onduidelijk, ze hebben nog geen juridische status zolang geen officiële aanvraag is gedaan. Een overname van dit formaat moet bovendien worden gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die er haar goedkeuring aan moet geven. De medezeggenschapsraden van de bedrijven hebben nog geen formele aanvraag ontvangen, laat de vakbond CNV weten. De vakbond verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid.

CNV positief verrast door overnameplan
Een eventuele overname door Borgesius verrast Henk van Beers van de CNV. ‘Andersom was het logischer geweest, omdat Bakkersland vele malen groter is.’ Van Beers bevestigt dat hij op de hoogte is gesteld van de gesprekken. ‘Bakkersland heeft moeilijke jaren gehad, maar heeft een belangrijke investeringsslag gemaakt, het is een gezonde partij.’ Dat een kleine partij een grote overneemt is verrassend, maar wel positief, vindt Van Beers. ‘Borgesius is wel een echt bakkersbedrijf.’

Samen met afstand grootste marktpartij in Nederland
Met een eventuele samenvoeging ontstaat de grootste marktpartij in Nederland. Bakkersland is momenteel al de grootste speler in de bakkerijsector met 15 bakkerijen. Het bedrijf is eigendom van investeerder Parcom, dat ook Uniekaas in het portfolio heeft. Bakkerij Borgesius is veel kleiner, het in 1895 opgerichte familiebedrijf heeft vijf vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem. De laatste twee nam Borgesius in 2008 al over van Bakkersland. Borgesius bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafé en The Bread Office.

Reageer op dit artikel