nieuws

Beebox krijgt EKO-keurmerk Winkels

Assortiment

LOENEN A/D VECHT – Beebox, de grootste aanbieder van maaltijdboxen met biologische ingrediënten in Nederland, heeft de officiële certificering ‘EKO-keurmerk Winkels’ ontvangen van Stichting EKO keurmerk.

Beebox krijgt EKO-keurmerk Winkels

Sinds 2012 levert beebox maaltijdboxen met biologische ingrediënten. Het bedrijf is een coöperatie van burgers, boeren en business partners. Beebox betaalt haar boeren een eerlijke prijs wat bijdraagt aan de ontwikkeling van diversiteit en biologische productie in Nederland. Sinds 2014 is beebox tevens B Corp gecertificeerd.

‘Wij bezorgen de biologische producten wekelijks aan huis, direct van de boer, zonder tussenkomst van onnodige schakels’, zeggen Jack Stroeken en Walter Halberstadt, directie van Beebox. ‘Als elke schakel in de keten er iets op moet verdienen, dan betaalt de consument uiteindelijk de meerprijs. Wij houden de lijnen het liefst zo kort mogelijk. Zo garanderen we dat de boer een goede prijs krijgt en de klant nog goedkoper uit is dan in de supermarkt.’ Volgens Rene Heusschen, Programma manager van Stichting EKO keurmerk, toont beebox met deze certificering aan dat ze écht voor biologisch gaan. ‘Daar kun je als consument op vertrouwen.’

Groei
Beebox heeft afgelopen jaar een flinke groei meegemaakt. Het aantal ondernemers dat beebox lokaal vertegenwoordigd is gestegen met 25 procent waarmee beebox nu hard op weg is naar een landelijk dekking. Het aantal klanten dat wekelijks de maaltijdbox ontvangt, is met 50 procent gestegen. Deze week is de 2.000ste klant lid geworden van beebox.

Bezorgen
De thuisbezorgde maaltijdbox is een sterke groeimarkt. Wekelijks worden er naar schatting dertigduizend maaltijdboxen afgeleverd aan de Nederlandse voordeuren. Bij een gemiddelde prijs van 40 euro per krat bedraagt de omvang van de gehele markt ruim 60 miljoen euro op jaarbasis.  Naast gemak kiezen consumenten met name voor gezonde en verantwoorde maaltijden.

Reageer op dit artikel