nieuws

CBL krijgt plek in nieuwe taskforce

Assortiment

DEN HAAG – Vertegenwoordigers van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) nemen plaats in de nieuwe Taskforce Voedselvertrouwen. Deze is door staatssecretaris Sharon Dijksma ingesteld naar aanleiding van de recente schandalen rond voedsel.

CBL krijgt plek in nieuwe taskforce

De nieuwe taskforce, waarin ook LTO Nederland namens de landbouwsector zit en COB voor de vleessector, moet de voedselveiligheid verbeteren. Daarmee moet het vertrouwen van consumenten in voedsel worden verbeterd en fraude met voedsel worden voorkomen. De taskforce gaat kijken wat er mogelijk is om de ‘zwakke schakels’ in de voedselketen op te sporen en effectiever te bestraffen.

Nuanceert
Volgens Dick Boer van Ahold is het heel erg dat consumenten twijfelen of ze de etiketten van producten nog kunnen vertrouwen. Hij nuanceert de ophef in een interview met NRC Next echter ook. ‘Laten we niet vergeten dat voedsel veiliger is dan ooit…, natuurlijk zijn er incidenten, en die trekken veel aandacht, maar het zijn er niet meer dan dertig jaar terug.’

Reageer op dit artikel