Distrifood.nl verzorgt dagelijkse berichtgeving over de supermarktsector, inclusief nieuws, achtergronden, reportage en analyse over assortiment. Daarbij wordt ook volop aandacht besteed aan brood. Lees hier alle informatie over de broodafdeling, de banketafdeling, afbakbrood, broodvervangers, vers brood en aanverwant assortiment.

Broodconsumptie voor het eerst weer gestegen

De broodconsumptie lag in Nederland de afgelopen jaren onder vuur van critici, die in dieetboeken de consumptie van broodproducten ontraden. In het eerste kwartaal van 2016 was er echter weer sprake van groei van de broodverkoop in Nederland en in de supermarkten. Dit komt mogelijk door de vernieuwde Schijf van Vijf en door extra aanbiedingen bij Jumbo.

Actuele ontwikkelingen rond broodverkoop

Nederlandse supermarkten spelen op de broodafdeling ook steeds meer in op de vraag naar gemak, onder meer frikadelbroodjes, puddingbroodjes en andere lekkernijen. Echter zijn er ook steeds meer specialiteiten te vinden, waaronder speltbrood en brood dat veel meer tijd krijgt om te rijzen. Liefde & Passie van Albert Heijn is hier een voorbeeld van.

Achtergrond over brood

Meer nieuws over brood