Nieuws

Coop: meer omzet, minder winst

0 1499 Algemeen

VELP - CoopCodis heeft de omzet in 2008 met bijna 10 procent zien stijgen, terwijl het bedrijfsresultaat daalde met bijna 1 miljoen euro (0,9 miljoen).
001_food-image-DIS132834I01.jpg

Dat blijkt uit het jaarverslag 2008 van de formule. Vorig jaar behaalde CoopCodis een consumentenomzet van 0,75 miljard euro. De identieke omzetgroei van CoopCodis bedroeg 4,5 procent. Het aantal winkels groeide met zes, terwijl het marktaandeel steeg met 0,1 procent tot 2,5 procent.


Kosten

Het bedrijfsresultaat nam af met 0,9 miljoen euro tot 6 miljoen euro. Het lagere resultaat had volgens CoopCodis onder meer te maken met stijgende grondstofprijzen in de eerste drie kwartalen van 2008. De gemiddeld hoge olieprijs zorgde voor hogere kosten, bijvoorbeeld op gebied van transport en energie. Ook hebben in 2008 meerdere CoopCompact en Coop supermarkten een restyling ondergaan en zijn de activiteiten in het distributiecentrum in Strijen volledig geïntegreerd in Deventer.

door Herman te Pas

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.