Nieuws

VWA in actie tegen voedselvergiftiging

0 138 Algemeen

AMSTERDAM – De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) start in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een campagne om de consument te wijzen op het belang van hygiëne bij het bereiden en bewaren van voedsel.
001_food-image-DIS129867I01.jpg


Aanleiding is een onderzoek van de
href="http://www.rivm.nl/cib/actueel/nieuws/Oratie-Arie-Havelaar-voedselveiligheid.jsp"
target=_blank>RIVM
, waaruit blijkt dat besmet voedsel
jaarlijks zorgt voor 700.000 ziekte- en sterfgevallen in Nederland. De
consumptie van kippenvlees levert de grootste problemen op.



Salmonella

De belangrijkste verwekkers van problemen met kippenvlees vormen
campylobacter en salmonella. ‘Enerzijds wordt vlees op de barbecue onvoldoende
verhit. Anderzijds worden ziektekiemen overgebracht via besmette borden,
snijplanken of bestek’, aldus hoogleraar risicoschattingen Arie Havelaar van de
Universiteit van Utrecht.



Rauwe producten

De voedingsmiddelenindustrie, vooral de producenten van rauwe producten,
heeft volgens Havelaar een belangrijke rol bij het voorkomen van
voedselinfecties. Zij dienen ervoor te zorgen dat de producten in de winkel zo
min mogelijk bacteriën bevatten.



Lees ook:


href="/consumenten/id514-82211/voedselhygiene_huishoudens_onvoldoende.html">Voedselhygiene
huishoudens onvoldoende



href="/buitenland/id606-46331/bbc_onthult_ranzige_praktijken_supers.html">BBC
onthult ranzige praktijken supers


door Distrifood laatste update:27 jan 2009

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.