Nieuws

Lidl 'beste koop' bij groente en fruit

2 5697 Formules

DEN HAAG - Lidl heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groente, concludeert de Consumentenbond op basis van een steekproef. Voor fruit is deze verhouding het meest gunstig bij Lidl en collega-discounter Aldi.
001_food-image-DIS143339I01.jpg

De Consumentenbond deed de test bij verschillende groentespeciaalzaken, diverse marktkramen en vestigingen van de supermarktketens Albert Heijn, Lidl, Aldi, Dirk van den Broek, Plus, Jumbo en C1000.

Kwaliteit

Puur kijkend naar de kwaliteit van fruit scoren C1000 en AH Puur & Eerlijk het hoogst. Bij groente is dat Lidl. 'Maar de winkels doen weinig onder voor elkaar, als je kijkt naar de gemiddelde oordelen kijkt voor de kwaliteit van zowel groente als fruit', schrijft de bond in het juli/augustus-nummer van zijn Consumentengids.

Prijzen

Op basis van het samengestelde 'mandje' is Aldi het voordeligst, gevolgd door Lidl en Dirk van de Broek. AH komt in deze steekproef als duurste uit de bus.

Advertenties

Lidl haakt maandag door middel van paginagrote advertenties in verschillende dagbladen in op de publicatie in de Consumentengids.

door Juri Ket laatste update:9 aug 2012

2 reacties

 • # 1

  Pietje

  PLUS goedkoper dan Jumbo en betere kwaliteit. Hoe zit dat nou met die laagste prijs en vers garantie? ;)
 • # 2

  Jelmer

  Oke, dus fruit van C1000 het beste, net ook gelezen dat het brood dat is en uiteraard het vlees.

  Jumbo gaat dit allemaal de nek omdraaien.. Jumbo heeft prima winkels, maar de versafdelingen vind ik echt matig! Ik weet niet of Jumbo er goed aan gaat doen om de C1000 formule uit de markt te halen.... Ze zouden wat minder arrogant moeten zijn, en de goede onderdelen van de C1000 formule bij Jumbo moeten integreren.  

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.