Nieuws

Spar sponsort Alpe d’HuZes

1 2576 Formules

ZEVENBERGEN – Spar is nauw betrokken bij het evenement Alpe d’Huzes, waarbij deelnemers per fiets zes maal op een dag de Alpe d’Huez beklimmen. Het doel daarbij is om de komende week 30 miljoen euro bij elkaar te fietsen voor KWF Kankerbestrijding.
001_food-image-DIS142975I01.jpg

Spar is evenals voorgaande edities sponsor en zorgt voor duizenden maaltijden voor alle deelnemers en aanhang op de berg in Frankrijk. Inmiddels zijn twee vrachtwagens van de buurtsupermarkt al afgereisd naar Frankrijk.

25.000 mensen

 ‘Vorig jaar werd ruim 20 miljoen opgehaald voor het goede doel’, licht Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar toe. ‘De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid en al het geld gaat direct naar het goede doel. De complete organisatie draait op vrijwilligers, en die organisatie is enorm. Er zijn volgende week 25.000 Nederlanders op die berg. En die moeten ook eten.’

Actieproducten

In de weekfolder van Spar (week 22) staan deze week actieproducten afgebeeld. Bij aankoop hiervan, doneren klanten indirect 0,10 cent per artikel aan Alpe d’HuZes. Spar overhandigt het totaalbedrag aan de organisatie. Verder geeft Spar in samenwerking met fietsvakantiespecialist Cycletours een verzorgde fietsvakantie weg onder klanten die deze actieproducten in de Alpe d’HuZes week kopen.

Fietsen naar de Top

Kranendonk: ‘Ook een aantal van onze ondernemers fietst de berg mee op. Echt een knappe prestatie en vaak ook heel emotioneel beladen.’ Ook het hoofdkantoor van Spar is vertegenwoordigd in de vorm van categorymanager John van Baal. Hij is deze week al veel in beeld geweest op TV met zijn coach Leontien van Moorsel in het NCRV-programma ‘Fietsen naar de Top’ (Ned1. 19.25u).

Opgeven is geen optie

Op www.opgevenisgeenoptie.nl is meer informatie te vinden over het evenement van Alpe d’HuZes.
door Tys Hallema laatste update:9 aug 2012

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • # 1

    Andre

     Nu hebben we overal commentaar op, maar hier schrijft niemand iets................. Mannen en Vrouwen en Kinderen veel succes, en Spar top dat jullie dit zo ondersteunen.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.