Nieuws

Spar: alleen Nederlands rundvlees

4 1635 Formules

WAALWIJK – Spar verkoopt vanaf eind juni alleen nog maar kwaliteitsrundvlees uit Nederland aan. De buurtsupermarktketen zegt hiermee een bewuste keuze voor kwaliteit, milieu, diervriendelijkheid en smaak te maken. Voorheen werd voornamelijk rundvlees van Ierse herkomst aangeboden.
001_food-image-DIS143162I01.jpg

‘Op het moment dat een consument in de supermarkt kiest voor vlees, dan moet die klant wel het lekkerste en beste stukje vlees krijgen’, legt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar uit. ‘Het vlees dat we nu aanbieden heeft minder kilometers afgelegd vanaf de boer tot het schap, waardoor de smaak wordt behouden. Daardoor blijft het ook heerlijk mals. Omdat de dieren geruime tijd in Nederlandse weides lopen en het product hier ambachtelijk wordt verwerkt, kunnen we ook de kwaliteit beter controleren en borgen.’

Reductie kilometers

Het rundvlees van Spar komt van runderen die buiten lopen, een gezonde voeding krijgen en liggen op ‘bedden’ van stro. Het vlees is uitsluitend afkomstig uit Nederland in plaats van uit bijvoorbeeld Ierland of zelfs Argentinië waar voorheen het aanbod vandaan kwam. De aanzienlijke reductie van kilometers die zijn afgelegd vanaf de wei tot aan het bord, zijn ook vanuit het oogpunt van milieu een belangrijke reden voor de overstap geweest, aldus Spar.

door Tys Hallema laatste update:9 aug 2012

Gerelateerde tags

4 reacties

 • # 1

  rijpen

   dus minder tijd voor te rijpen dus minder mals.
 • # 2

  rijpen

   dus minder tijd voor te rijpen dus minder mals.
 • # 3

  tvL

  @rijpen Jij snapt het wel! Er staat minder kilometers die zijn afgelegd, dus minder milieu belastend. Dit heeft niets met het afsterven (tijd) van het beest en vlees te maken.

  Geweldige stap van Spar, verantwoord bezig, dit geeft toegevoegde waarde, daar waar de grotere het steeds meer laten liggen.
 • # 4

  ed

  Ik snap zo-ie-zo niet dat bij diverse supermarkten rundvlees uit Ierland komt ipv Nederland. Ierland is toch de uitvinder van de BSE?

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.