Nieuws

Kroost snaait meer dan ouders weten

0 537 Formules

DEN HAAG - Ouders zijn doorgaans niet precies op de hoogte van de slechte eetgewoonten van hun kinderen. Zakgeld gaat veel vaker dan gedacht op aan snacks en zoetwaren.
001_food-image-DIS143195I01.jpg

Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan duizend ouders met kroost tussen 4 en 16 jaar en die kinderen zelf, waar het AD over bericht. De studie is uitgevoerd in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht, een organisatie die met gemeenten, scholen en bedrijven afspraken maakt over het tegengaan van overgewicht bij jongeren.

Frequentie

Meer dan één op de drie kinderen geeft aan meerdere keren per dag te snacken, terwijl slechts een kwart van de ouders dat vermoedt. Bovendien pakken veel kids twee keer zo vaak iets te snoepen als de vaders en moeders denken. Eén op de drie kinderen snoept meerdere keren per dag.

Snoepautomaten

Volgens één op de vijf ouders kan hun kroost te makkelijk aan ongezonde voeding komen. Een bijna even grote groep vindt het vervelend hierover geen controle te hebben. Die ouders storen zich met name aan de snoep- en frisdrankautomaten in scholen.

Overgewicht

Eén op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Dat is bijna de helft meer dan dertig jaar gelden, meldt het AD.door Juri Ket

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.