Nieuws

FNV stelt Jumbo ultimatum

32 4928 Formules

UTRECHT - Het conflict tussen Jumbo en FNV Bondgenoten verscherpt. De dc-medewerkers hebben Jumbo via de vakbond een ultimatum gesteld.
001_food-image-DIS143180I01.jpg

De distributiecentrumwerkers eisen onder meer een werkgelegenheidsgarantie tot 31 december 2015 en werk-naar-werkbegeleiding voor uitzendkrachten die negen maanden of langer werken voor de C1000-distributieorganisatie.


Toekomst

Volgens de medewerkers in de dc's stelt Jumbo zich halsstarrig op. Freddy Kappen, dc-werker in Gieten: 'Zelfs na vijf onderhandelingsrondes en onze actie bij de laatste ronde wil Jumbo onze toekomst niet zeker stellen. Het is niet dat wij gouden bergen vragen. De reorganisatie gooit onze levens overhoop. Wij willen de garantie dat we onze baan houden totdat de reorganisatie 100 procent is doorgevoerd.'


Wrang

'Voor de chauffeurs is het wrang omdat Jumbo de voorkeur geeft aan extern ingehuurde chauffeurs', aldus Murat Sekercan bestuurder FNV Bondgenoten. 'Dit betekent dat een deel van hen zijn baan verliest en een ander deel moet overstappen naar een andere werkgever.'
In het ultimatum eisen de dc-werkers:
•         Een werkgelegenheidsgarantie voor de dc-werkers tot 31 december 2015.
•         Een werkgelegenheidsgarantie tot 31 december 2015 bij Jumbo voor alle dc-werkers en chauffeurs die voor de overname door Jumbo werkzaam waren bij het C1000 distributiecentrum in Gieten.
•   Werk-naar-werkbegeleiding voor de uitzendkrachten die negen maanden of langer werkzaam zijn voor de distributieorganisatie van C1000.

Acties

Het ultimatum aan Jumbo loopt op woensdag 27 juni om 18.00 uur af. Indien er door het supermarktconcern geen gehoor wordt gegeven aan de eisen, dan volgen er acties. De reorganisatie heeft gevolgen voor circa 4.500 werknemers bij Jumbo en C1000.

 

door Henri Maarse laatste update:27 jun 2012

Gerelateerde tags

32 reacties

 • # 1

  Japio

   En hieruit blijkt dat Jumbo er alleen is voor de klant. (al wordt dat ook steeds slechter) De werknemer is totaal niet belangrijk.
  Gouden bergen beloven en niets doen, en zelf zoveel mogelijk graaien dat is het devies van Jumbo. Gewoon de hele distributie platleggen.
  Daar tref je ze het beste mee.

  Blijf op jullie standpunten staan want anders krijg je helemaal niets.
 • # 2

  Leo

   @ Japio

  Mensen lees het stuk van Japio................

  Ook de ondernemers die accoord gaan met die gele knakkers, komen er (te laat ) achter en vissen achter het net uiteindelijk.

  DUS:
  MEDEWERKERS EN TOEKOMSTIGE ONDERNEMERS:
  WEES OP UW HOEDE !!!!
 • # 3

  Ritchie

  Van mij mogen ze de hele boel een week platgooien. Eens zien of die arrogante Fritsie wil luisteren naar de mensen. Hij stelt zich absoluut niet menselijk op, het is een bikkelharde zakkenvuller.
 • # 4

  Neutraal

  Erg spijtig dat er bij ieder Jumbo nieuwsbericht de standaard reageerders Distrifood komen vervuilen met suggestieve anti-Jumbo-verhalen.
 • # 5

  Leo

   @Neutraal:

  Lieve schat, volgens mij ben je nu ook niet helemaal meer "NEUTRAAL" !!!!!1
 • # 6

  Gele Kanarie

   @ Japio, Leo, Ritchie

  Aan jullie reactie te horen zijn jullie van die loosers die geen cent te makken hebben en niets kunnen. Iemand die dan met zijn hoofd boven het maaiveld en wel iets kan en durft zoals Frits is dan gelijk een zakkenvuller.
  Heren .....dit is ondernemen en als je het slim doet kunnen jullie ook in een mooie auto rijden !!!
 • # 7

  Neutraal

   @ Leo

  - Ik ben neutraal ten opzichte van Jumbo (en de andere formules van Nederland). En dat ben ik nog steeds, ook na mijn vorige opmerking.

  - Ik irriteer me enkel aan mensen die hier standaard komen klagen zonder ook maar een klein beetje verstand te hebben van het Nederlandse supermarkt-landschap en/of ondernemen. (ik doel o.a. op jou...Leo)
 • # 8

  Phil

  Gele kanarie, ga eens met respect met mensen om a.u.b., in plaats van in het rond beledigen. En 'looser' is sowieso geen bestaand woord.

  En ik begrijp de reacties wel, het is heel lastig om als werknemer hier onpartijdig in te zijn.

  Bovendien kan ik me voorstellen dat het vertrouwen in de Jumbo laag is bij C1000. De Jumbo-directie eerder heeft gelogen over het voortbestaan van de C1000 als formule,
 • # 9

  Leo

   Heren.......
  Luister eens naar het verhaal van DR. PHIL.
  Zeer correct en helend!!!!!

  Neutraal, door je opmerking verdwijnd je neutraliteit bij elke letter dat je typt!!!!!!!!!
 • # 10

  Neutraal

   @Leo

  Begrijpend lezen kan je inmiddels ook aan je (vele) ontwikkelingspunten toevoegen.


  *zucht*
  Ik zal het nog één keer proberen uit te leggen. Ik laat me niet uit over Jumbo, maar enkel over het feit dat ik me irriteer aan simpele antie-Jumbo-reacties.
 • # 11

  LEO

   @Neutraal

  *hele diepe zucht* oh, oh, oh.

  Beste Neutraal,
  je opmerkingen worden net als de resultaten van het nederlands elftal.................
 • # 12

  Gele Kanarie

   @ aan iedereen

  Voor jullie beeldvorming: ik werk niet bij Jumbo en/of C1000. Net als Neutraal irriteer ik me aan de mensen die alleen maar kunnen zeiken en niet naar kansen kijken !!
  Uit ervaring weet ik dat dit mensen zijn zoals ik al in een eerder bericht heb aangegeven......
 • # 13

  bo

   ik snap niet waar die gele pipo kanarie van daan komt van welke planeet .Laat staan waare hij zich mee bemoeid.Maar dit gaat over mijn boterham en die laat ik niet afpakken ook niet door frits
  Dicht gooien die hap
 • # 14

  bo

   Oja ik hoef geen mooie auto te rijden .Wat ik wil is als" MENS " behandeld te worden en niet als een nummer of als stuk oudvuil aan de kant worden gezet .Ik heb ook rechten .Wie betaald bepaald lijkt het op ,maar zo werkt dat niet
 • # 15

  Gele Kanarie

   @ Bo

  Kom eens terug op aarde. Als het allemaal zo oneerlijk is, waarom ga niet lekker een andere werkgever zoeken ???

  Waarschijnlijk omdat je niet aan de bak komt !!!!
  Hoe zou dat toch komen ???
 • # 16

  Frits

   Wat zeuren jullie toch allemaal. Ik wil geld verdienen, Goud geld dus kappen met jullie oordeel. Ga werken, bij mij komen jullie er niet in stel niksnutten!!!!!!!
 • # 17

  Ritchie

   Precies BO.
  JUMBO kiest o.a. voor werkbehoud van externe chauffeurs en laat de eigen chauffeurs gewoon stikken. Dus mag iedereen die in 1 van de D.C. werkt wel uitkijken voor zijn baan.
  Jumbo wil geen baangarantie tot eind 2015 afgeven. Dus dan denk ik dat hij nog meer pijlen op z;n boog heeft. Ik ben ook een werknemer die z'n baan niet meer zeker is.
 • # 18

  uitzendkracht

   tja heren,ze kunnen wel wat willen voor ons als uitzendkracht maar die worden betaald door het uitzendbureau en hebben daar een contract, dus die vliegen er alemaal wel uit.... hoe lullig ook voor hen die er langer werken,bij coop vliegen die er ook al uit....dus ja opzoek naar wat anders zou ik zeggen......Groet uitzendkracht
 • # 19

  bob

  FNV bond zijn een stel onrustzaaiers die op deze manier leden willen werven word niet goed van hun want als puntje bij paaltje komt doen ze niks voor je heb ik zelf meegemaakt
 • # 20

   Ach dit is maar een kleinigheidje.
 • # 21

  anoniem

   Soms wel domme reacties hier je zal je baan maar verliezen met je gezinninntje de impect is groot , dus die domme kwakkers ga ergens anders ouwe hoeren of doe een nomaal bericht , hebben we meer aan , sulletjes
 • # 22

  Ballotelli

   @japio

  Gooi de boel logistiek maar plat. Zullen de C1000 ondernemers, hun medewerkers en de klanten ook blij mee zijn.
  Er wordt vast al nagedacht over vanuit welke DC's de C1000 winkels dan wel beleverd kunnen worden. Kan DC Gieten misschien dit jaar al dicht.....
 • # 23

  chris

   Jumbo moet toch ergens terug verdienen aan hun laagste prijs garantie daarom dus maar op deze manier.
 • # 24

  Neutraal

   Vooropgesteld dat het erg vervelend is voor de mensen die eventueel hun baan kunnen verliezen, begrijp ik wel dat dit een gevolg is van een dergelijke overname.
  Voor Jumbo is het beleidsmatige kosten/baten-analyse. Helaas gaat dit vaak samen met negatieve gevolgen voor bepaalde mensen, maar biedt het kansen voor de gehele formule. Daarnaast moet je ook begrijpen dat het sluiten van een DC de formule sterker kan maken en dus de banen waarborgt voor misschien wel 100x zoveel mensen.
 • # 25

  Leo

   @ Neutraal

  Er zit deze keer een "neutraal"luchtje aan je verhaal.
  Mijn complimenten
 • # 26

  de fluisteraar

   beste mensen jumbo heeft in de jaren cusessen geboekt.
  bedenk wel dat de chauffeurs en het dc.personeel daar voor gezorgd hebben.
  dan is het toch ook niet zo raar dat er goede afspraken gemaakt moeten worden ,kijk Jumbo neemt een bedrijf over en dan moeten er ineens mensen weg daar hebben ze niet om gevraagd dus is het toch heel normaal dat je daar voor onderhandelt alleen wil Jumbo niet toegeven dat het wat meer geld gaat kosten dan dat ze verwacht hadden ,dus ja.en dan is het niet aan de FNV maar aan de vakbond in samenwerking met fnv.daar hoort het personeel bij en dat is de vakbond(fnv).lulkoek dat de fnv aktie wil nee gewone eisen van de medewerkers is toch gewoon normaal ,de fnv is de vakbond en de vakbond zijn de mensen op de vloer.
  het is aan het personeel wat ze doen en hopelijk laten ze dit dan ook maar voelen.
 • # 27

  ....

   @ fluisteraar

  Leef jij nog in de jaren 60 ???
 • # 28

  nieuwsgierig aagje

   Weet iemand of er al gereageerd is door de Jumbo? En zo nee wat houden de acties dan in? Alleen staken in Gieten of meerdere DC's?
 • # 29

  bo

  vechten waar je recht op hebt is toch de normaalste zaak lijkt mij

  maar die kanarie snapt dat niet te hoog gegrepen voor hem
 • # 30

  Frits

   en een (Jumbo) olifant heeft toch de grootste:)
 • # 31

  werknemer al meer dan 25 jaar in dienst

   japio heefd hier gelijk onthou dit goed !!!
  personeel in dc beilen moet ook al van alles inleveren zelf de reiskosten vergoeding zijn ze al mee bezig.
  loon word in twee keer betaald enz
  heb er geen lekker gevoel over
 • # 32

  Zonnig

  De FNV heeft niets meer te eissen, ze kunnen hooguit nog een ijsje krijgen en daarmee bast. FNV dankzij jullie ben ik al een paar keer op straat  komen te staan, waarvoor dank!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.