Nieuws

C1000 staakt verkoop 'faire' chocomelk

0 2484 Formules

AMERSFOORT - C1000 heeft de verkoop van chocolademelk onder het merk De Faire Melk gestaakt. Reden is een gedwongen overstap naar producent Weerribben Zuivel, die door de supermarktketen echter nog niet is geaccrediteerd.
001_food-image-DIS143078I01.jpg

Dat meldt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), samen met de Dutch Dairymen Board (DDB) initiatiefnemers van De Faire Melk. Deze zuivel is gemaakt op basis van melk van koeien die gegarandeerd in de wei hebben gestaan. Bovendien ontvangen de boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor de cacao (Peru) en de rietsuiker (Mauritius) die in het product verwerkt is. Het is de eerste chocolademelk in de supermarkt voorzien van het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade.

Primeur C1000

C1000 had begin november 2011 de primeur met het product. Plus nam het januari 2012 in het assortiment op. Leverancier Vecozuivel in Zeewolde bleek de afvullijn voor de literpakken van de chocolademelk echter niet rendabel te kunnen laten draaien. NMV en DDB vonden daarop in Weerribben Zuivel een alternatieve producent.

Overstap producent

'Weerribben is echter nog geen geaccrediteerde leverancier van C1000, dat heeft onder andere te maken met het afstemmen van bestel- en factureringssoftware. We konden dus ook zomaar leveren aan die supermarktketen. Bij Plus daarentegen was de overgang naar Weerribben Zuivel gelukkig geen enkel probleem', verklaart NMV.

Nieuw businessplan

De initiatiefnemer meldt aan een nieuw businessplan te werken. 'Weeribben Zuivel gaat voorstellen doen om naast chocolademelk ook andere producten onder het label van De Faire Melk te produceren. Ook gebruiken we de zomer om de banden met de supermarkten verder aan te halen. Bovendien zullen we proberen andere ketens te interesseren voor De Faire Melk.'

door Juri Ket laatste update:9 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.