Nieuws

C1000 gaat landelijk met dikmakers

0 3037 Formules

AMERSFOORT - C1000 gaat een lijn met gebakjes tegen ondervoeding landelijk voeren. Dat is de uitkomst van een test met deze dikmakers.
001_food-image-DIS143218I01.jpg

Het gaat om het door ondernemer Stan Mertens ontwikkelde product Bouwsteentjes, dat op dit moment al bij twintig C1000-ondernemers ligt. C1000-ondernemer Peter Oskam uit Gouda was vorig jaar de eerste supermarkt die het product ging verkopen, daarna werd het landelijk opgepakt door C1000. Het betreft zeer eiwitrijke gebakjes, die verzwakte patiënten helpen om weer op gewicht te komen.

Break-evenpunt

De gebakjes kosten zes euro voor vier stuks en worden verkocht vanuit het vriesvak. Het is een alternatief voor drinkvoeding, die volgens Mertens door veel patiënten niet lekker wordt gevonden. Hij ontwikkelde de Bouwsteentjes samen met Patisserie Unique, dat tonnen investeerde in de ontwikkeling. Volgens Huub van Leeuwen van de patisserie is het product nog altijd verlieslatend, maar is het break-evenpunt in zicht.

Omzet

Jaarlijks worden er voor ongeveer een half miljoen euro aan gebakjes verkocht. De landelijke beschikbaarheid voor C1000-ondernemers moet deze omzet een flinke impuls geven.

door Joep Meijsen laatste update:2 jul 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.