Nieuws

Aldi riskeert boete door tabakskorting

0 2678 Formules

BRUSSEL – De Belgische organisaties van Makro, Aldi en Colruyt riskeren een hoge boete. De controledienst van Volksgezondheid heeft een proces verbaal opgesteld tegen de drie ketens vanwege prijsverlagingen op tabaksproducten. Met de kortingen schenden de bedrijven het verbod op tabaksreclame.
001_food-image-DIS142872I01.jpg

Bij Aldi zouden sigaretten en andere tabaksproducten tot 20 procent onder de fiscale prijs worden verkocht, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Bij Makro en Colruyt gaat het om kortingen van 7 tot 9 procent.

Jeugd

Het stoort de inspectie vooral dat Makro en Colruyt kortingen hebben toegepast voor jeugdhuizen en jeugdbewegingen. Paul Van Den Meerssche van de tabakscontroledienst van Volksgezondheid geeft toe dat prijsverlagingen wel mogen voor business to business-verkopen. ‘Maar ik beschouw een jeugdbeweging toch niet als een bedrijf dat winst moet maken. Zulke kortingen kunnen niet. Punt uit.’

Boetes

De supermarktketens riskeren nu een boete van €600.000. De officier van justitie kan bovendien bepalen de winkels voor het gerecht te slepen.door Tys Hallema laatste update:7 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.