Nieuws

AH-mensen in ziekenhuis na lek

2 1628 Formules

EINDHOVEN - Acht medewerkers van de AH aan de Insulindelaan in Eindhoven zijn donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht. Aanleiding was een lek in de koelinstallatie.
001_food-image-DIS142827I01.jpg

Dat meldt Omroep Brabant. Door een technisch mankement lekte zo’n tweehonderd kilo koudemiddel in de supermarkt. De winkel werd daarom rond half acht ’s avonds ontruimd. Toen monteurs arriveerden om het lek te dichten, kregen de nog in de winkel aanwezige medewerkers echter last van hoofdpijn. Daarom zijn ze uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Zuurstof

‘Het grootste probleem van koudemiddel is dat dat zuurstof verdringt. Er zit daardoor dus een lager percentage zuurstof in de lucht, waarvan je hoofdpijn krijgt’, legde brandweerofficier Jos van den Akker uit. ‘Het middel zelf is niet giftig.’ De winkel zelf heropent in de loop van vrijdag. Vanmorgen lag nog één van de acht werknemers in het ziekenhuis.

door Joep Meijsen laatste update:6 aug 2012

Gerelateerde tags

2 reacties

  • # 1

    Marc

    De titel is verkeerd. Het zijn geen AH medewerkers maar PLUS medewerkers.
  • # 2

    Ruben

    Ik werk in deze winkel en het is toch echt een AH. Inmiddels is gelukkig iedereen weer thuis! 

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.