Nieuws

Supermarkt van het Jaar Live

0 45377 Formules

NIJKERK - Vanmiddag vindt de ontknoping plaats van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Distrifood.nl is er live bij in Nijkerk en doet vanaf ongeveer 14.00 uur van minuut tot minuut verslag.
001_food-image-DIS142464I01.jpg

16.18: Tranen van geluk. De beste supermarkt van 2012 is bekend. We gaan hier nog een lekker feestje vieren. Op het podium, in de andere zalen. 'Erik Banus...la la la', zingt het publiek. Ooit de eerste franchise-AH van Nederland en nu de beste supermarkt. Bedankt allemaal voor het volgen. Vanavond een video-impressie op Distrifood.nl. Zodadelijk al het nieuws al op een rijtje. Ik bedankt u voor het volgen van deze live-blog en zie u bij een volgend evenement graag terug.16.10: De ontknoping komt eraan. Wie is de nummer een? De lasershow zal gaat weer spelen. AH Banus uit Appingedam. AH Banus uit Appingedam is de beste. Twee jaar lang de Supermarkt van het Jaar. Wat een topprestatie. Daar komen ze het podium op. Juichen gillen, hier en daar een traantje. Wat een feest is het bij de winnaar. 'Waar is dat feestje? Hier is dat feestje', zingen ze.16.07: Tijd nu voor de nummer twee. Weer tijd voor Rene Roorda om deze winnaar bekend te maken. AH Koornneef uit Naaldwijk. Grossierde al in afdelingsprijzen en nu dus de nummer twee overall. Topprestatie van de AH-franchiser en zijn mensen.16.04: De nummer drie wordt bekendgemaakt door Peter Garstenveld. De derde prijs is voor....Jumbo Hilversum.16.02: Tijd voor de Supermarkt van het Jaar. De lasershow gaat weer draaien. Alle kandidaten komen nog een keer langs, allemaal begeleid door gegil uit de zaal.16.00: Dan nu de winnaar. De grande finale, zoals Kees Tol het omschrijft. Daarvoor gaat de lasershow weer draaien.....De winaaar is CoopCompact Oldengarm in Coevorden. Van harte gefeliciteerd namens de redactie van Distrifood. Een ijzingwekkende gil van vreugde klonk door de zaal toen de winnaar op het grote scherm verscheen. En ze doet het nog een keer na op het podium.15.58: Dan door naar de tweede plaats. Peter Garstenveld, penningmeester van de SvhJ en hoofdredacteur van Distrifood gaat het bekendmaken. De nummer twee is....Spar Veul uit Hoogwoud.15.54: De nummer drie wordt bekendgemaakt door Rene Roorda van het CBL. En dat is....CoopCompact Van Bedaf Achtmaal.15.53: De lasershow laat alle kandidaten nog een keer langskomen. Vijf stuks. We gaan zo aftellen denk ik. Wie gaat er winnen?15.51: Daar is Kees Tol weer. De presentator. We gaan verder met het grote werk. De prijsuitreiking. Te beginnen met de Buurtsupermarkt van het Jaar.15.47: En nog een toegift ook.15.44: Hmmm, nog een nummer. De zaal vindt het geweldig. Volgens het draaiboek moeten we nu zo'n beetje aan de prijsuitreiking beginnen. Nog even geduld.15.39: Nu doet ze een feestnummer dat de zaal lijkt te kennen. De mensen zingen gezellig mee.15.35: Ze doet nog een nummer. In de tragere songs klinkt haar stem erg goed moet ik zeggen. Distrifood, niet alleen het compleetst in supermarktnieuws, maar ook voor muziekrecensies :-)15.30: Doorson zingt in totaal vier nummers. De zaal komt een beetje tot rust na al die emoties van de prijzenregen. Klaar voor de climax, met de bekendmaking van de Supermarkt van het Jaar en de Buurtsupermarkt van het Jaar.15.20: Kees Tol kondigt nu het eerste entertainment van de
middag aan. Zangeres Sharon Doorson, bekend van de Voice of Holland.15.10: De DJ draait wat muziek. Even een rustmoment. Zodadelijk nog een optreden en daarna gaan we verder met de prijsuitreiking.15.07: Gesprek met Jan Rona van Jumbo Euroborg. Hij vertelt dat het jaar van de verkiezing een geweldig jaar was. Het was fantastisch om Supermarkt van het Jaar te zijn en ook nu zijn ze weer kandidaat. Rona denkt dat ze ook dit jaar weer een goede kans maken.15.03:  Dat was het eerste deel van de uitreiking. De vertegenwoordigers van de
winkels verlaten het podium weer, sommige beladen met prijzen, anderen
nog met lege handen. De lasershow beamt weer door de zaal heen. 'Waar is het feestje, hier is het feestje', klinkt het hier en daar, maar het stampende geluid van de muziekinstallatie overheerst.14.58: We gaan door met de schoonste supermarkt van Nederland, uitgereikt door iemand van de Stichting Nederland Schoon. De winnaar in deze categorie is.....AH Banus uit Appingedam. Die grossiert in prijzen in dit eerste deel van de verkiezing.14.55: Nu naar de Jan Uffingprijs, voor de supermarkt met het beste personeelsbeleid. Genoemd naar de vroegere voorzitter van de SvhJ. Uitgereikt onder meer door diens zoon John Uffing. Plus Ton Henst uit Best wint deze prestigieuze prijs.14.53: De prijs voor de supermarkt met het beste biologische assortiment komt nu aan de beurt. Geen afdelingsprijs, maar een speciale prijs. De eervolle vermelding is voor....Jumbo Euroborg.14.52: De favoriete afdeling van de Volendamse gastheer, vis, is nu aan de beurt. Hij koopt zelf de vis niet in de supermarkt, maar gaat zeker op bezoek bij de winkel die de prijs wint. Sjaak de Korte maakt hem bekend. De winnaar is.....AH Banus Appingedam.14.50: Plus Ton Henst uit Best wint de beste vleesafdeling. Hun eerste afdelingsprijs. 14.48: Zuivel is de volgende afdeling waarvan de beste bekend wordt gemaakt. De winnaar in deze categorie is...AH Banus uit Appingedam. Hmmm, ook niet voor het eerst. Zou deze dan? We merken het in het restant van de middag. Verschillende winnaars in meerdere categorieen dus.14.47: De prijs voor de beste Wijnafdeling is nu aan de beurt. Jumbo Euroborg in Groningen, de nog regerende Supermarkt van het Jaar, die nu ook weer de beste is van de provincie Groningen.14.45: De beste KW-afdeling. Die prijs gaat naar....AH Koornneef alweer. Dat moet nu een favoriet zijn voor de eindprijs, lijkt me. Het is groot feest bij de medewerkers in de zaal.14.43: De beste vleeswarenafdeling is....Jumbo Hilversum.14.42: Een vertegenwoordiger van Bakkersland komt de prijs uitreiken voor de categorie Brood en Banket. Winnaar is AH Banus uit Appingedam.14.40: De beste bloemenafdeling is van AH Koornneef uit Naaldwijk. De tweede prijs voor deze winkel.14.37: Martijn Overvlied van Zijerveld is de volgende. Hij komt de prijs uitreiken voor de beste kaasafdeling. De winnaar is....Jumbo Hilversum. De supermarkt van Carl van Dam.14.36: Gerard Feelders van Unilever komt op het podium voor de prijs voor de beste diepvriesafdeling. Hij is field sales manager. Hij maakt de winnaar bekend in deze categorie. En het is.....AH Koornneef uit Naaldwijk.14.33: De lasershow heeft alle prijzen even laten zien, van AGF tot zuivel. Ook zijn er nog prijzen voor het beste personeelsbeleid, biologisch en schoonste supermarkt. Cindy van de Velde van The Greenery reikt de prijs uit voor de beste AGF-afdeling. De winnaar is.....Plus Benders uit Venlo. De eerste winnaar van de middag is bekend.14.30: Het duurt eventjes, maar nu hebben alle deelnemers een cheque en nog een keer volgt er een donderend gejuich uit de zaal. De buurtsupermarkten mogen nu terug naar de zaal, de anderen kunnen blijven staan, want we gaan de eerste prijzen uitreiken. De afdelingsprijzen.14.26: Zo vult het podium zich direct goed. Liefst veertig mensen van de twintig aanwezige supermarkten, de provinciewinnaars, de wild cards en de genomineerde buurtsupermarkten. Ze krijgen alvast allemaal bloemen en een reuzecheque met een bedrag voor de personeelspot.14.22: Voorzitter Sjaak de Korte van de verkiezing komt het podium op. 'We gaan voor de beste winkel in de mooiste branche. Geen wonder dat de stemming goed is', zegt De Korte. 'Jullie zijn allemaal al winnaars.' Van alle deelnemende supermarkten worden nu twee mensen het podium op gevraagd.

14.20: Gastheer en presentator is Kees Tol, die met luid gejuich wordt ontvangen en het publiek nog een beetje opjut. 'Wat een sfeer nu al. Ik ga u door deze regen van prijzen leiden', zegt hij. Daarna vertelt hij een verhaaltje over zijn eigen ervaringen in de supermarkt.

14.18. Lekkere stampende muziek om de stemming nog wat verder te verhogen. De sterren vliegen via de lasershow hetpubliek in. De logo's van de verkiezing en de organisatoren CBL, Distrifood en Foodmagazine flitsen voorbij, net als de logo's van de leden van het CBL. Alle groepen juichen bij het zien van het eigen logo. Sommige ketens zijn er niet bij. Dan is het aardig stil.

14.16: De band krijgt een luid applaus uit de bomvolle zaal. Een van de groepen doet zijn best de wave aan de gang te krijgen. Volgens mij is dat de genomineerde Hoogvliet-supermarkt. De lichten gaan uit en er start een spectaculaire lasershow.

14.12 Er wordt al volop gedanst in de zaal, de sfeer zit er goed in. De deuren gingen enkele minuten geleden open en nu is de zaal al bijna vol.

14.05: De zaal begint vol te stromen. De camera's staan op scherp, vanavond video-highlights op Distrifood.nl. De brassband en de danseressen zijn gearriveerd in de grote zaal en verzorgen een show, terwijl de honderden supermarktmensen binnenkomen.

13.55: De meeste deelnemers zijn gearriveerd. Ze worden buiten in de stralende zon opgevangen door een brassband met bijbehorende sexy danseressen. Daarna kunnen ze binnen genieten van snacks en drankjes, alvorens ze naar de grote zaal worden geleid. De sfeer zit er al goed in en iedereen is in spanning over de uitkomst van de verkiezing. Over een kleine tien minuten gaan we echt beginnen.

13.03: De eerste bussen zijn gearriveerd op het parkeerterrein. Ik zag twee bussen van AH Koornneef en een bus van een van de genomineerde Plus-supermarkten. Binnen in het Hart van Holland wordt de zaal klaargemaakt voor de ontvangst van al die supermarkten met hun mensen. De gasten worden eerst ontvangen in een zaal waar eten en drinken te krijgen is, daarna gaan ze door naar de grote zaal met het podium waar de uitreiking van de prijzen en verschillende optredens te zien zullen zijn. Over een uurtje gaan we beginnen.

12.32: De eerste gasten beginnen te arriveren voor de grote verkiezing van de Supermarkt van het Jaar. Hart van Holland in Nijkerk is de locatie waar het allemaal plaats gaat vinden. De zon schijnt buiten uitbundig en straks zal duidelijk worden welke winkels zich de komende twee jaar Supermarkt van het Jaar en Buurtsupermarkt van het Jaar mogen noemen. Verder worden de afdelingsprijzen uitgereikt en zijn er nog meer prijzen. Allemaal live te volgen via Distrifood.nl.

Deze pagina ververst iedere minuut automatisch

door Joep Meijsen laatste update:24 mei 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.