Nieuws

AH Veendam mag meeloten voor zondag

0 479 Formules

VEENDAM – De gemeenteraad in Veendam heeft besloten dat supermarkten in de hele gemeente mogen meeloten voor de permissie om op zondagmiddag de deuren te mogen openen.
001_food-image-DIS142455I01.jpg

Daarmee wijkt de gemeenteraad af van het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders, die wilden de loting beperken tot supermarkten in het centrum van Veendam. De afgelopen maanden was er veel te doen over de zondagsopening in Veendam. De vergunning verschoof van de Albert Heijn van ondernemer Bun naar de Jumbo in het centrum. Daarop besloot de AH in winkelcentrum Autorama toch de deuren te openen op zondag.

Protest

Uiteindelijk verzegelde de burgemeester van Veendam persoonlijk de deur van de Albert Heijn om te voorkomen dat deze op zondag open zou gaan. Franchiser Bun was boos omdat hij werd uitgesloten van de loting vanwege de ligging van de supermarkt buiten het centrum. Bij het protest hiertegen werden zo'n drieduizend handtekeningen opgehaald.

Notaris

In totaal zijn er nu zeven gegadigden voor de loting, die zal worden uitgevoerd door een notaris. Gekozen wordt er voor een periode van vier jaar. 'Dat zou kunnen betekenen dat bepaalde winkels meerdere jaren aan de beurt komen, of juist niet. De notaris beslist', zegt wethouder Henk Jan Schmaal tegen het Dagblad van het Noorden.

door Joep Meijsen laatste update:10 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.